I dag 12. juli forlader Kulturkaravanen Biersted efter et sjovt og succesrigt besøg for at besøge Ingstrup.
Kulturkaravanen Visioner fra Vandkanten er på en lang spændende og underholdende rejse langs vandkanten fra Møn til Vendsyssel.
Turen begyndte 12. maj, hvor hestene blev spændt for vognene, og 60 dage senere slutter den 750 kilometer lange tur med underholdning og festlige oplevelser i Blokhus og Hune, hvor der vil være en afslutningsevent tirsdag 13. juli, som arrangeres i samarbejde med Erhvervsforeningen Destination Blokhus samt Jammerbugt Kommune.

Kulturkaravanen i Biersted. Privatfoto


Aktiviteter i Ingstrup
I Ingstrup starter karavanen Kl. 14.00 sen vandring rundt i byen fra Bogbrugsen, hvor der besøges forskellige folk og er kulturudveksling med dem, og kl. 17.30 er der danseteaterforestilling “Her skal Danses” efterfulgt af fællesspisning for alle ved Bogbrugsen. Der vil være mulighed for at købe mad og drikkevarer.
Karvanens rejsen slutter 13. juli i Hune og Blokhus, hvor den ankommer fra Ingstrup midt på eftermiddagen til Hune Kirke, hvor den slår lejr med heste, mennesker, telte og campingvogne.
Såfremt det danske sommervejr tillader det, så er der samme aften kl. 22 parade i Blokhus, og Danseteatret NordenFra spiller Ildforestillingen “Bålet” på stranden.
Desuden vil Blokhus Kanonlaug skyde solen ned kl. 22.
Dog kan for meget vind betyde, at Ildforestillingen opføres ved Hune Kirke.

Kunst og kultur
Med i karavanen er skuespillere, performere, musikere, dansere, kokke, fotografer, filmfolk og bloggere.
Undervejs fra Møn er der planlagt fantasifulde forestillinger til lands og til vands, koncerter, workshops og farverige parader gennem de byer karavanen besøger.
Det hele foregår i et tæt samarbejde med lokale kulturaktører og ildsjæle.
Visionen er at skabe smukke begivenheder i lokalsamfund med et fællesskab omkring kunst og kultur og dokumentere, hvordan gode kulturkræfter er med til at skabe kulturelle fællesskaber i lokalsamfundene.
Langt de fleste optrædener er bygget op omkring kulturmøder eller “byttehandler”, hvor de lokale kvitterer for gæsternes forestillinger med fortællinger, musik, catwalk med genbrugstøj, amatørteater, velkomstbyporte eller fællesspisning.
Alt foregår udendørs, på gader og torve og især på steder, hvor der ikke almindeligvis er kulturelle begivenheder. Det kan være på stranden, i skoven eller hjemme i folks haver.