Med ikke færre end 70 deltagere blev det private initiativ, Knæk Cancer cykeltur/gåtur i Aabybro, sat i gang søndag formiddag 23. oktober fra Time2fritness.

Større donation
Og det var glade forventningsfulde deltagere, der var samlet for at få motion i den gode sags tjeneste – enten på den 30 kilometer lange cykeltur via Gjøl eller gåture på henholdsvis 5 eller 10 kilometer.
– Vi er nogenlunde samme antal deltagere som sidste gang, i 2019. Men i år har vi flere sponsorer, så vi lover, at vi kommer til at aflevere flere penge til det store indsamlingsshow på lørdag i DGI Huset i Aabybro, end vi gjorde i 2019, fortæller initiativtagere Torsten Brix og Morten Grimm, der var særligt glade for støtten fra Nordic Clean Service og Nordjyske Bank.
Torsten Brix bød velkommen med at fortælle at hver 3. dansker bliver ramt af kræft. Heldigvis overlever to ud af tre, men cancer er stadig den mest dødelige sygdom i Danmark.
– Og det vil vi gøre noget ved, og det er dejligt, at vi kan samles igen til et arrangement som dette.
– I 2019 var der ny indsamlingsrekord på landsplan med 163 mio. kr. Vores løb er en lille dråbe i havet, men vi vil også slå rekord i år, sagde Torsten Brix.

Motion og samvær
Malou Skeel, der stiller op til Regionsrådsvalget, var inviteret til at holde talen, inden deltagerne tog afsted på turene.
– Kræft rammer også de pårørende og vi kender vel alle nogle, der er har haft cancer, eller haft det tæt inde på livet. Derfor er det fantastisk, at I gør en indsats for at støtte op om også pårørende og forskningen. Nu er vi også meget opmærksomme på at forebygge med den sunde livsstil. Og det er det I gør nu. I skal ud at have god motion. Det har stor betydning, og I skal ud og have det sammen. Det er noget af det bedste til at forebygge cancer, sagde hun.
Løbet sluttede både for de gående og de cyklende på Torvet i Aabybro ved EDC.
Desuden var der ”Bike-batle” for firmaer i Time2fitness, hvor de skal konkurrere i forskellige discipliner på kondicykler.

Torsten Brix og Morten Grimm med Claus Frikke, Nordic Clean Service i midten.
Malou Skeel.