– Borgmester Mogens Chr. Gade (V) er yderst tilfreds med, at grænserne mod Tyskland, Norge og Island åbnes per 15. juni for turister, som har booket mindst seks overnatninger i Danmark – uden for København.

Stor betydning
– Man kan sige, at Vestkysten har slået igennem. De 10 Vestkystkommuner har stået sammen i tykt og tyndt i det her, siger Mogens Chr. Gade.
– Det havde fået stor betydning for de små lokalsamfund ved Vestkysten, hvis ikke grænserne var blevet åbnet. Så vi kan være meget tilfredse, siger han.

90 pct. af belægningen
Mogens Chr. Gade henviser til, at de tre største nationaliteter, der holder ferie i Nordjylland og i Jammerbugt, er danskere, tyskere og nordmænd.
– Til sammen udgør de mere end 90 procent af belægningen af vores overnatningskapacitet. Så det her er godt for Vestkysten, og det er godt for Jammerbugt, siger han.

Ikke et modkørende tog
Men.
– Hvis vi skal finde hår i suppen, hvorfor åbner man ikke grænserne i morgen i stedet for at vente 14 dage? Det er det nuværende smittetryk, man bruger til en beslutning om at åbne grænserne. Hvorfor så vente med at åbne og vente med at sætte gang i et erhverv, der lider, spørger han.
– Heldigvis kan vi nu se lys for enden af tunnelen, og det er ikke et modkørende godstog.