Corona-pandemien sætter sit hårde præg også på foreningslivet, og tabte indtægter tvinger nu Aabybro IF til at forhøje kontingentet for medlemmerne med 50 kroner per halvår – i håbet om, at det kun er en midlertidig forhøjelse.

Sund økonomi
– Vi har valgt at gå helt åbent ud og skære situationen ud i pap for at gøre medlemmer, borgere og politikere opmærksomme på disse problemer, siger Hans Arne L. Pedersen, formand for Aabybro IF Fodbold.
– Vi er en stærk forening med en sund økonomi, men et par år mere af denne slags, så har vi og mange andre foreninger alvorlige problemer. Derfor råber vi vagt i gevær nu, understreger han.

En nødvendighed
Aabybro IF Fodbold har netop måttet revidere sit budget som følge af virkningerne af Corona, og i stedet for et budgetteret overskud på 56.000 kroner i år, så ville foreningen ende med et underskud på 105.000 kroner.
Og det har så medført beslutningen om at sætte kontingentet i vejret, ligesom der i det nye budget for alvor er skåret ind til benet.
Forhøjelsen betyder, at Aabybro IF ikke er blandt de billigste foreninger i området, men heller ikke blandt de dyreste.

Der er brug for hjælp
– Faktisk er mange fodboldspillere stoppet på grund af Corona. Hvis man vil foreningslivet fremover, bør man se på kerneforeningerne inden for fodbold, håndbold og svømning, som er hårdt ramt af det her, i stedet for at komme med en masse nye tiltag, siger Hans Arne L. Pedersen.

Indtægter dalet drastisk
I år er Aabybro IF Fodbolds forventede indtægter faldet med 620.000 kroner og er dermed nede på 725.000 kroner – tæt på en halvering.
– Og vi har oplevet dette fald, selv om vi har fået 108.000 kroner fra Statens hjælpepakke. Uden den støtte havde det set helt skidt ud, siger Hans Arne L. Pedersen og tilføjer, at foreningen havde søgt om hjælp på 350.000 kroner.

Disse markante indtægter er væk i 2020:

  • Sponsorcykelløb – 120.000 kr.
  • Nørhalne Cup – 110.000 kr.
  • Fald i sponsorer – 80.000 kr.
  • Fald i kontingent – 80.000 kr.
  • Målaktier – 35.000 kr.

Fald i markante udgifter:

  • Trænerlønninger – 75.000 kr.
  • Holdgebyrer – 50.000 kr.
  • Dommergebyrer – 30.000 kr.
  • Sommerafslutning – 30.000 kr.

Aflysninger
Derudover har pandemien betydet, at Aabybro IF har måttet aflyse alle aktiviteter i forbindelse med foreningens 100 års jubilæum i år:
Det er blandt andet Matador-konkurrencen, besøg af AaBs Superligahold og Fortuna Hjørrings hold i 3F-ligaen, sponsorarrangement, reception samt veteranfest.

Til medlemmerne har formanden skrevet:
Vi kender endnu ikke afslutningen på denne pandemi – samt hvad den vil betyde for fremtiden. Indtil da vil vi arbejde på at gøre det muligt: At spille fodbold, at se fodbold, at være træner, at være forældre. Vi er under alle omstændigheder meget fortrøstningsfulde omkring klubbens fremtid.
Det skal også være “sjovt” – for det meste.