Jenny Holm Hviid fra Skovsgaard er kåret til Årets Ildsjæl 2021 i Jammerbugt Kommune.
Hun belønnes for sine engagerede og initiativrige indsatser for at udvikle sit lokalområde.
Fredag eftermiddag 12. november overrakte formanden for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen, prisen som Årets Ildsjæl 2021 til Jenny Holm Hviid.
Prisoverrækkelsen fandt sted på Skovsgaard Hotel i Arentsminde, og festlighederne var hemmeligholdt for Årets Ildsjæl, som derfor blev glædeligt overrasket, da venner, familie, presse og lokalpolitikere stod klar til at fejre hende.

Altid engageret
Jenny har lige siden hun og husbonden Søren flyttede til Skovsgaard for snart 20 år siden vist værdien af at engagere sig i et lille samfunds udvikling.
Jenny har – ofte som hovedinitiativtager – været med til at igangsætte og understøtte flere aktiviteter og projekter, som har været medvirkende til at udvikle Skovsgaard-området. Og i de projekter, som Jenny ikke selv har taget initiativ til, har hun altid stået klar med vejledning og gode råd.
Jenny har også gjort en stor forskel i kraft af sin rolle som repræsentant i landdistrikstrådet og koordinator i styregruppen for Liv i By og Skole i Skovsgaard-området, hvor hun holder overblikket over arbejdsgrupperne og holder gang i projekterne.
Ikke mindst i Skolemadsgruppen og Bosætningsgruppen har hun leveret flotte resultater. Jenny har også været en stor kraft bag indstillingen af Skovsgaard til Årets Landsby 2021, ligesom hun har arrangeret March mod Ensomhed, lavet nyhedsbrev med de lokale foreningers aktiviteter og meget mere.

Rosende ord
I forbindelse med overrækkelsen af prisen, fik Jenny også mange rosende ord med på vejen fra formanden for Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalg, Helle Bak Andreasen.
– Skovsgaard og hele Jammerbugt Kommune er heldige at have en så dedikeret og initiativrig ildsjæl som dig. Dit engagement og vilje til at udvikle dit lokalområde er fantastisk, og det samme er din evne til at samle og involvere hele dit lokalsamfund. Du gør også en stor forskel i din rolle som repræsentant for Skovsgaard i Landdistriktsrådet, hvor du flittigt deler ud af viden og sparrer med resten af rådet, sagde hun om Jennys imponerende indsats for Skovsgaard-området.
Det er Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalg, der udpeger årets ildsjæl efter indstillinger af kandidater fra offentligheden. Prisen uddeles hvert år i november.

Ildsjæleprisen er uddelt siden 2009 og de tidligere modtagere er:

 • 2020: Karen-Margrethe Lauridsen, Øland
 • 2019: Kurt Mølgaard, Halvrimmen
 • 2018: Inge Pedersen, Nørhalne
 • 2017: Preben Dalgaard, Ryå
 • 2016: Anne Nøhr Ringgren, Trekroner
 • 2015: Karl Korfits, Blokhus
 • 2014: Arbejdsgruppen bag DRØN, Saltum
 • 2013: Bestyrelsen for Hjortdal Købmand
 • 2012: Ida Larsen, Skovsgaard
 • 2011: Ellen Helvind, Fjerritslev
 • 2010: Christian Larsen, Biersted
 • 2009: Dorte Krog og Niels Agesen, Klim

Formålet med præmieringen er at anerkende initiativer til udvikling i lokalsamfundene, der understøtter kommunens landdistriktspolitik og/eller kulturpolitik. I bedømmelsen indgår:
”Initiativer, der skaber eller medvirker til udvikling af lokalsamfundet. Initiativer, der skaber positive og udviklende aktiviteter i lokalsamfundet eller på tværs af flere lokalsamfund. Initiativer, der skaber gode rammer for positive og udviklende aktiviteter i kommunen eller dele heraf”.