Nu skal nordjyderne bestille tid på coronaprøver.dk, før de kan blive testet for Corona.
Tidligere har det kun været nødvendigt, når man skulle testes i Hjørring, Nørresundby og Thisted. Nu gør det sig også gældende i Hobro, Brønderslev, Frederikshavn, Brovst, Hirtshals, Læsø, Frøslev, Skørping og Aars, hvor der er varierende åbningstider.

Alle åbningstider kan ses her:
 www.rn.dk/coronatest

– Vi arbejder konstant på at gøre det nemmere og bedre for nordjyderne at blive testet for Corona. Med tidsbestilling bliver det muligt at styre køen på de faste test-steder, og det bliver forhåbentligt hurtigere for borgerne at lade sig teste rundt omkring i regionen, siger Tina Beith, der er driftsansvarlig for Testcenter Danmarks aktiviteter i Region Nordjylland.

Sikrer rette ressourcer
Hun understreger, at man også med tidsbestillingerne bedre kan sikre det rette mandskab og ressourcer.
– Det gør det mere smidigt for os at planlægge, når vi har en pejling på antallet af borgere, der vil lade sig teste. Og den mere smidige planlægning skulle også gerne resultere i et mere effektivt set-up, der igen kommer borgerne til gode, siger Tina Beith.

Enkelte undtagelser
Der bliver kun en enkelt undtagelse til ovenstående regel – og det er når regionen akut rykker ud med mobile testenheder, hvis der pludseligt opstår et stort smittetryk meget lokalt.
Det var for eksempel tilfældet i forrige uge i Gjøl, hvor der blev oprettet et mobilt test-sted med kort varsel.
Fremover vil det tydeligt fremgå, hvis ikke der kræves tidsbestilling.
Som altovervejende hovedregel skal der nemlig bestilles tid fra i dag.