Birkelse IF har ansat ny træner til 1. holdet, som spiller i serie 2.
Det er Tom Schmidt, der kommer fra en stilling som talentchef i Vendsyssel FF.

Taktiske aspekter
– Jeg har været i ungdomsfodbolden i mange år, både som træner og talentchef, og vil nu gerne prøve seniorverdenen som træner, fortæller 47-årige Tom Schmidt.
– Jeg vil gerne prøve at træne seniorer og se, om jeg kan rykke dem.
Tom Schmidt går meget op i det taktiske aspekt i fodboldspillet.
– Jeg er meget til, at vi tager initiativet både offensivt og defensivt. Vi skal have bolden mere end modstanderne, så vi kan bygge spillet op, siger han.

Der er styr på det
Den nye træner skifter til Birkelse IF, fordi han oplever stor opbakning til både spillere og trænere fra klubbens side.
– Spillerne få blandt andet vasket træningstøj. Der bliver arrangeret træningslejr, og der er mange sociale tiltag. Så alle de ting er der styr på, hvilket er vigtigt for mig, så vi kan koncentrere os 100 procent om at spille fodbold, når vi er ude på banen, siger Tom Schmidt og tilføjer:
– Efter træningen er det selvfølgelig det sociale, der er i højsædet.

Målsætningen
Dog har Tom Schmidt endnu ikke overblik over sin spillertrup, da aftalen kom i stand i december og han har endnu ikke set spillere i kamp eller til træning.
– Men jeg kan forstå, at det en gruppe dygtige spilere, som lige mangler lidt struktur, og jeg forventer, vi kommer til at ligge i den øvre ende af serie 2, siger Tom Schmidt, der selv har erfaring som spiller blandt andet i serie 1 med Hirtshals.

Spændende fremtid
Formand for seniorudvalget Jesper Kristiansen stopper dermed som træner, dog vil han forsat stå for målmandstræningen.
– Vi har jo søgt efter en træner, og med Tom Schmidt har vi fået en ambitiøs træner, som ved, hvad han vil, siger en tilfreds Jesper Kristiansen.
– Han har jo arbejdet med talenthold og selv spillet en hel del kampe. Det er meget spændende, siger Jesper Kristiansen og opfordrer evt. interesserede nye spillere til at henvende sig til klubben.