(Foto: Poul Nymark)

Efter et par år med coronaens negative påvirkninger var arrangørerne af Blokhus Marathon, Saltum Trim og Rofl Run Aabybro, godt klar over, at der skulle et stort arbejde til for at få det tidligere meget velbesøgte motionsløb tilbage til tidligere tiders store tilslutning.

Flot opbakning
Men man har da heldigvis lov til at blive positivt overrasket efter afviklingen af løbet i den unikke natur i og ved Blokhus søndag 7. august.
– Inden Blokhus Marathon gik vores mest optimistiske forhåbninger på, at der ville komme 4-500 deltagere, men vi nåede helt op på 669. Det er superflot og rigtig dejligt. Folkefesten på Blokhus Torv var tilbage, siger Kurt Bruun på vegne af arrangørerne med henvisning til, at der var både start og mål på Torvet.
Ruterne var på henholdsvis marathon, halv- og kvart-marathon, familie OneMile og en tur på 5 kilometer, ligesom der også var en børnemarathon.

Populær nyhed
Som noget nyt omfattede løbet også WALKin, og det blev en stor succes med nøjagtig 100 deltagere.
– Vi havde 51 ude at gå en rute på 8 kilometer, mens 49 gik en kvart-marathon. Det er blevet rigtig godt modtaget, at man ikke behøver at skulle løbe, men også kan gå en tur og deltage på den måde, konkluderer Kurt Bruun.
– Så det er bestemt ikke sidste gang, vi har WALKin. Det gentager vi næste år.
Arrangørerne sidder tilbage med en tilfreds følelse af, at den store indsats har båret frugt.
– Det er et stort arbejde, men det har været det hele værd, siger Kurt Bruun.