Trods fredagens ærgerlige brand hos Mesterslagteren i Saltum, så er der denne tirsdag 18. august masser af aktivitet i og ved forretningen.

Klar med mad ud af huset
Håndværkere har nemlig travlt med at udbedre skaderne, og allerede inden for 1 eller 2 dage, så er Mesterslagter Mette Nysted Christensen klar til atter at levere mad ud af huset til selskaber, fødselsdage og de kommende mange konfirmationer.
Mette Nysted Christensen har allerede en hel del i ordrebogen og er klar til at tage mod endnu flere bestillinger.
Derimod går der nok omkring 3 måneder, inden selve butikken er klar til at åbne igen.

Butikken er ved at blive gjort rent. Foto: Vores Jammerbugt

Der er fremgang
Heldigvis er Mesterslagteren en god og sund forretning, som særligt i år har haft en stor fremgang blandt andet på grund af Covid-19, mener Mette Nysted Christensen.
– Folk er blevet hjemme og har ikke kunnet gå ud og spise på restaurant, som de plejer, men de vil stadig gerne have noget godt at spise, forklarer hun
– Desuden oplever vi en støtte fra de lokale. Saltum er en by og et samfund, hvor man hjælper og støtter hinanden.

Som et barn
Det er snart 16 år siden, at hun overtog forretningen efter sin far, Hans, der var byens slagter i 30 til 40 år.
Og Mette Nysted Christensen er barnefødt i bygningen med privaten og butikken.
– Jeg er så glad for min forretning. Den er mit liv. Jeg har altid været slagter, og forretningen er mit store barn, selv om jeg selvfølgelig også elsker mine familie, fortæller hun om børnene Sissel og Nickolaj samt manden, Ole.

Uheldet var ude
Derfor var det også et ekstra chok, da uheldet var ude fredag 14. august omkring klokken 18.
Da nogle midterstykker af en gris blev grillet, fik ilden fat i taget, og så gik det stærkt.
Branden spredte sig ind i huset, udsugningen og el-hovedtavlen.
– Jeg syntes, skaderne var uoverskuelige, fortæller Mette Nysted Christensen.
Butikken er røg- og sodskadet, men allerede i færd med at blive gjort rent, ligesom blandt andet elektrikeren er i arbejde.
Branden ødelagte et kølerum og et fryserum, mens et andet kølerum har fået skader.

Føltes som evigheder
– Da jeg så det brændte, tænkte jeg bare ”vi skal have vand på”. Men der kom så meget røg i baglokalet, at vi måtte væk og ud, fortæller Mette Nysted Christensen.
Der blev selvfølgelig allerførst ringet 112, og selv om brandvæsnet var hurtigt fremme, så føltes 5 minutters ventetid som en evighed.

På rette vej
Men Mette Nysted Christensen er atter ved godt mod.
– Heldigvis var der jo ingen, som kom noget til, og det skal nok blive godt igen. Vi er allerede i gang med mad ud af huset, og snart er her en ny og flot butik igen, siger hun.
– I kan være helt sikre på, at Mesterslageren i Saltum fortsætter, lover Mette Nysted Christensen, som flere gange har vundet guld for sin leverpostej samt vundet EM i rouladen und pasteten.