Fokus på at få flere unge trænere samt på fodbold for 60+

– Tirsdag aften 11. februar tog Jammerbugt Kommune og DBU hul på den indgåede aftale om en velfærdsalliance ved at invitere kommunens fodboldklubber til et møde med fokus på, hvordan de kan få flere frivillige unge trænere.
Og alliancen fortsætter i aften med endnu et møde om at få flere i alderen 60+ til at spille fodbold for motionens og sundhedens skyld.

Fritidskonsulent Nadia Tind Hansen. Foto: Flemming Dahl Jensen

Starter med fem klubber
Til tirsdagens møde dukkede repræsentanter fra Jetsmark IF, Fjerritslev IF, Aabybro IF, Biersted IF og Fremad Nørhalne op.
– Det var et fint fremmøde. Vi vil gerne starte projektet med at involvere få klubber, så vi kan gøre det mere intenst og sikre kvalitet i forløbet og så brede det ud senere, fortæller fritidskonsulent Nadia Tind Hansen, Jammerbugt Kommune.

Fra venstre Thor Lilballe Sørensen, Storvorde Boldklub, og Michael Mathiesen, DBU. Foto: Flemming Dahl Jensen


– Vi debatterede hvilke områder, der skal sættes fokus på, og hvilke faldgruber der kan være, siger hun.
Thor Lilballe Sørensen fra Storvorde Boldklub fortalte om, hvordan den klub med succes har fået nye unge trænere.

Fra venstre Mike Charnock, Fremad Nørhalne, Søren Jensen, Fjerritslev IF og Kirsten Selvejer Sørensen. Foto: Flemming Dahl Jensen

Møde med hver enkelt
Indsatsen fortsætter nu med, at DBUs klubkonsulent, Michael Mathiesen, tager fat i hver enkelt klub for at finde ud af, hvordan ser det ud i den enkelte klub, og hvad indsatsen specifikt skal være.
Desuden kommer der fokus på, hvordan man kan opbygge et fællesskab mellem de unge frivillige trænere på tværs af klubberne.