Som forventet har topholdet Jammerbugt FC fået udskudt sine sidste tre turneringskampe i 2. division i 2020 samt pokalkampen mod Holstebro.
Det sker som følge af Covid-19 restriktionerne og lukningen af kommunegrænsen i Jammerbugt Kommune.
Forbuddene gælder som bekendt til og med 3. december.

Ser ud over fodbolden
– I en sådan situation er vi er nødt til at se ud over fodbolden. Det, der er gjort, er det rigtige, siger Bo Zinck, cheftræner i Jammerbugt FC.
– Jeg er ikke ekspert, men hvis en ny virus opstår i Nordjylland og kan sætte en ny pandemi i gang i hele Verden, så skal vi lukkes ned hurtigst muligt. Det andet er jo kun fodbold, understreger han.

Der ventede mange point
Men isoleret set på kun Jammerbugt FCs situation, så er han ikke i tvivl om, at der lå mange point og ventede i de nu udskudte kampe.
– Jeg er ikke i tvivl om, at vi ville have fået 7 eller 9 point i de sidste tre turneringskampe, siger Bo Zinck om opgørene mod det andet tophold Frem samt Brabrand og Næsby.
– Vi er inde i en god gænge, og på den måde er det træls ikke at skulle spille, men der er mange, som har det meget værre end os.
– Det positive er, at vi ikke har tabt en kamp i 2020. Vi har ikke tabt i 17 kampe. Det kommer jeg aldrig til at prøve igen, siger Bo Zinck.

Kampdato ikke fastsat
Der er ved at blive fundet en ny dato for pokalkampen mod Holstebro.
– Næste runde igen i pokalturneringen er 16. december, så vi skulle gerne have spillet kampen inden, siger Bo Zinck.
De tre turneringskampe udskydes formentlig til 2021. Det er endnu ikke klart, hvornår de skal spilles.

Ting der er meget vigtigere
Men Bo Zinck er klar på at tage udfordringen med flere kampe i 2021.
– Det har vi prøvet før. Og igen, der er ting, som er meget vigtigere, siger han.
– Det er jo ikke værre, end vi stadig kan gå rundt i vores kommune, og så kan vi opfordre til at handle lokalt i stedet for på nettet. Der er så mange andre ting, der er meget vigtigere end fodbolden. Og det er helt sikkert ikke let at træffe en sådan beslutning, som der er gjort, siger han.
Det er ikke alene Jammerbugt FC, men også Jetsmark IF der har lukket ned for alle aktiviteter frem til 3. december.