Tirsdag aften 13. april kl. 20.44 blev en af de størst sportsnyheder nogensinde i Jammerbugt offentliggjort.
Jammerbugt FC fortalte i en pressemeddelelse, at klubben planlægger et salg til en tysk investor.
Såfremt Jetsmark IF på en ekstraordinær generalforsamling 27. april godkender det, har Jetsmark IF solgt elitedelen, Jammerbugt FC, til en tysk fodboldinvestor.

Blev peget i rette retning
Investoren er Klaus-Dieter Müller, ”men streg bare Dieter, det er der ingen, der siger mere”, fortæller investoren, Klaus Müller. Han har i et stykke tid har været på udkig efter en egnet klub med kvaliteter som i Jammerbugt FC.
– Jeg havde ledt i forskellige lande som Østrig, Belgien og Danmark efter den helt rigtige klub, da den tidligere formand for Hobro IK, Lars Kühnel, talte varmt om Jammerbugt FC og sagde, at det er en god klub, fortæller Klaus Müller.
(Privatfoto: Klaus Müller i samtale med en præsident for en Saudi Arabisk 1. divisionsklub)

Bred fodbolderfaring
Klaus Müller har en bred erfaring inden for fodbold og et internationalt netværk.
På banen slog han ikke igennem til professionel fodbold og spillede i den 4. bedste række.
Men uden for banen har han blandt andet været præsident for den daværende Bundesligaklub Hannover 96 midt i 1990´erne samt senere ejet den græske klub, Anagennisi Karditsa. Men den blev solgt efter to år.
– Der var korruption, og det skader udviklingen i fodbold, forklarer han.
Desuden har Klaus Müller været rådgiver for fodboldforbundene i Togo, Mali og Niger samt for flere afrikanske klubber.
Det var også på den måde, han fik kontakt til de partnere, som han i dag driver fodboldakademierne Capital City FC og AS Performance i Mali og Nigeria, sammen med.

Stærk på flere parametre
Klaus Müller har set Jammerbugt FC spille et par gange, men det er ikke alene klubbens optræden på banen, han synes om.
– Jammerbugt FC er en god klub i et stille og roligt område, hvor danske og afrikanske talenter kan får ro til at udvikle sig, modsat i en storby.
– Her er et rigtig flot anlæg samt en dygtig træner og en god ledelse og et stort potentiale for en yderligere udvikling, forklarer Klaus Müller.
Han vil i den kommende tid være at finde hos Jammerbugt FC næsten hver uge for at lægge planer for fremtiden.
– Sammen med bestyrelsen vil jeg drøfte, hvilke ting vi skal ændre – stille og roligt, og  hvilke ting vi ikke skal gøre noget ved, fordi de virker. Der er ingen grund til at ændre noget, der fungerer, siger Klaus Müller.

Kontinuitet er vigtig
Han understreger, at Jammerbugt FC gør det godt, og for ham er det vigtigt, at den nuværende ledelse med formand Bøje Lundtoft samt cheftræner Bo Zinck fortsætter.
Det er vigtigt med lokale folk, der kender klubben, området, fodboldsystemet og mekanismerne i Danmark.
– Der bliver gjort et flot stykke arbejde her, at en klub med et så lille budget kan ligge i spidsen af den 3. bedste række, er flot, konstaterer Klaus Müller.

Ser på forstærkninger
På den korte bane vil han og Bo Zinck se på forstærkninger til truppen til den kommende sæson.
– Bo Zinck har nogle positioner, han gerne vil have forstærket, og han har en liste med mulige emner, ligesom jeg har en liste med ungdomslandsholdsspillere fra mine akademier i Mali og Nigeria, som vi skal tale om.
– Vi vil gerne op i Nordic Bet Ligaen, og når vi kommer det, så skal Jammerbugt FC bliver der, og det er jeg sikker på, at vi kan opnå, siger Klaus Müller.

Tillidsfuldt samarbejde
Til spørgsmålet om, hvor Jammerbugt FC er at finde om 8-10 år, er svaret i samme retning som på den korte bane.
– Man skal være forsigtig med at foretage ændringer. Det er vigtigt at fortsætte kontinuiteten. Jeg er fan af, at man værdsætter træneren, og at man opbygger et tillidsfuldt samarbejde, hvor man kan stole på hinanden i stedet for, at træneren eller ledelsen skal kritiseres hver uge. Det har en Bundesligaklub som Freiburg opnået succes med ved at have den samme træner i 10 år.

Udvikler talenter
Modellen for Jammerbugt FC bliver at udvikle talenter og sælge dem videre.
– Selv storklubber, som spiller i Champions League, er nødt til at bruge samme model. Men det er vigtigt, at når man udvikler talenterne, så skal man ikke sælger dem straks, men lade dem være med til at opbygge et godt hold, som kan spille med i toppen, ind til talentet er så stort, at de skal skifte til en større klub, understreger Klaus Müller.

En tidlig gave
Endnu mangler en godkendelse af salget på den ekstra generalforsamling, men Jetsmark IF og Jammerbugt FC har allerede fået tilbudt en gave af Klaus Müller.
– Fra første færd bliver klubben gældfri, så vi skylder allerede en stor tak, og han vil gøre endnu mere for os, siger Bo Zinck.
– Det er virkelig fedt ikke alene for klubben, men for hele området og for hele Jammerbugt. Alle får benefit ud af det, understreger Bo Zinck.
Og bankgælden, som ikke længere vil tynge Jetsmark IF, er på 7 cifre.

Ud af det blå
For Jammerbugt FC var det en overraskelse, at klubben var i søgelyset hos en udenlandsk investor, da klubben hverken havde tænkt tanken om et salg eller været opsøgende.
– Efter den første henvendelse tænker man, er det her nu er rigtigt? Men når man holder møder og mærker seriøsiteten, og det gode menneske bag, så forstår man, at det er virkeligt. Og når kemien passer, så kan tingene gå hurtigt, siger Bo Zinck.
Han ser frem til en proces, hvor klubben styrkes ikke alene sportsligt, men også organisatorisk samt kommercielt.
– Vi skal have en organisation, der er klar til at tage imod og integrere udenlandske eksempelvis fransktalende spillere, men også være klar til at finde jobs til nye danske spillere, der kommer til Jammerbugt fra steder længere væk, end vi er vant til i dag.