– Det har være et tilløbsstykke, at DGI Huset i Aabybro har åbnet for gratis adgang til sine to idrætshaller samt svømmehallen for børn og unge.
Det har de to første uger med åbne haller vist.

Rigtig mange forbi
– Det har været fantastisk. Især svømmehallen har været godt besøgt. Det er helt vildt, fortæller souschef Klaus Folden.
– Der har dagligt været 30 til 40 børn og unge i hver af de to haller, hvor vi har haft henholdsvis spil samt tons og tummel med blandt andet trampoliner og madrasser, siger han.
– I svømmehallen har der være omkring 50 per gang.

Madværksteder en succes
Desuden har DGI Huset haft madværksteder med køkkenchef Mette Munk i spidsen, som tre dage har haft blandt andet den store lagkagedyst og cupcakes.
– Der har været så stor tilslutning, at vi en gang måtte melde alt udsolgt, fortæller Klaus Folden.
Og på torsdag 23. juli arrangerer køkkenchefen ” hvor godt kender du maden?”

Pulje gør det muligt
Baggrunden er, at regeringen og et flertal i Folketinget har afsat 200 mio. kr. til landets kommuner til sommeraktiviteter i 2020 for børn og unge i alderen 6 til 17 år.
Heraf har Jammerbugt Kommune fået 1,4 mio. kr., og DGI Huset har søgt og fået del i puljen, så huset kan give gratis entre til børn og unge.
Derfor er der i DGI Huset i gratis leg i hallerne alle hverdage fra klokken 11 til 14 i ugerne: 28 29, 30 og 32.
Der er gratis adgang til svømmehallen på tirsdage, torsdage og lørdage klokken 11 til 16.

Vil gerne gøre det igen
Og det ligger ikke DGI Huset fjernt for at gentage succes, hvis muligt.
– Det er dejligt, at her kommer så mange i sommerferien, så behovet må være der. Vi har også fået mange ind i huset, som vi normalt ikke ser her. Så vi vil meget gerne støtte op om et sådan tiltag en anden gang, hvis det bliver en mulighed, understreger Klaus Folden.
– Man kan også sige, at vi denne gang måtte åbne med kort varsel, så vi ikke havde så megen tid til planlægning. Næste gang kan vi nå at planlægge det, så vi også kunne trække turisterne hertil, tilføjer han.