De 4 nordjyske efterskoler – Stidsholt, Aabybro, Ryå og Ingstrup har sammen samlet ind til Danmarks indsamling.
Torsdag d 4.februar fra kl. 10-12 var alle elever og medarbejder ude og skaffe penge.

Travet, løbet og hoppet
Der blev løbet, gået, travet, hoppet, sprunget i vandet og meget andet i den gode sags tjeneste.
Alt dette har resulteret i, at de fire skoler tilsammen har indsamlet ikke mindre end 325.000 kroner.
– Vi er pavestolte over, at alle har været med til at byde ind, og at vi sammen har indsamlet et så stort et beløb. Tak til alle, som har bidraget, vi har ikke kunne gøre det uden jer, siger Lone Stegger Selch på vegne af efterskolerne

Årets indsamling
Danmarks Indsamling 2021 kalder på danskernes store hjerte til fordel for coronakrisens børn. Dér, hvor nøden før var stor, er den nu ekstrem. Konsekvenserne er fatale for verdens mest udsatte, og ofte er de mindste de største ofre. For selvom det ikke umiddelbart er børnene, der bliver mest syge, er det dem, der kan blive hårdest ramt.

System budt sammen
Hjælpen i år går til de børn, som ikke får akut lægehjælp og livsnødvendige vacciner, fordi sundhedssystemet er brudt sammen. Til de børn, som risikerer at dø af sult eller fejlernæring, fordi deres familier ikke længere kan tjene penge til mad. Til krigsramte og forældreløse børn og unge, som har ekstra brug for beskyttelse og omsorg. Og til alle de børn, som langsomt mister håbet om en bedre fremtid, fordi deres skole er lukket på ubestemt tid.

TV-indsamling
– Med projekter i 13 lande og tre kontinenter skaber Danmarks Indsamling håb for pandemiens børn. Vi hjælper dér, hvor konsekvenserne af corona kan ramme hårdest. Vi sikrer, at børnene får adgang til rent vand, at de kan komme i skole og få lægehjælp, at der er voksne, der kan beskytte dem og give den omsorg, de mangler.
Vi gør det i den gode sags tjeneste. Fordi alle børn har ret til en tryg barndom, og fordi vi er et lille land med et stort hjerte, oplyser organisationerne bag og tilføjer:
– Se med på DR1 lørdag 6. februar, når vi samler ind i den gode sags tjeneste.