Ingstrup Bogby havde fredag besøg af Ernst Trillingsgaard, som gerne ville se, hvordan det går med det projekt, som han var med til at sætte i gang i 2013. 
Dengang tog Ernst Trillingsgaard, sammen med bl.a. overbibliotekaren fra Aalborg, initiativ til at udskrive en konkurrence om at blive Nordjyllands bogby, fortæller Inger Dueholm, formand for Ingstrup Bogby.. 

Inspireret i Belgien
Nogle år forinden, under et besøg i Bruxelles, havde bl.a. Ernst Trillingsgaard og borgmester Mogens Chr. Gade fra Jammerbugt haft lejlighed til at besøg Redú, som er en belgisk bogby, opstået i en landsby udenfor Bruxelles.
De blev enige om, at noget sådant måtte man også have i Nordjylland, og det resulterede senere i, at der blev udskrevet en konkurrence, hvor 6 byer bød ind på at blive Nordjyllands Bogby. 
Denne konkurrence vandt Ingstrup, og en gruppe frivillige har siden arbejdet ihærdigt på projektet, som går ud på at indsamle brugte bøger, som sælges dels fra de maleriske bogvogne, som står i byen og sommerlandet omkring Ingstrup, og dels fra butikken i den tidligere Brugs.

Et aktivt mødested
Når ikke der er “Corona-lukket”, så holder frivillige åbent i bogbutikken “Bogbrugsen” fire dage om ugen, og der afholdes kulturelle arrangementer her i vinterhalvåret.
Byens mange foreninger og klubber bruger lokalerne som mødested, og der er aktivitet i huset næsten hver dag.
Ernst Trillingsgaard var i selskab med et par gode venner under sit besøg, og han gav udtryk for sin glæde over, at projektet er levedygtigt og fortsat udvikles. Gæsterne havde gaver med i form af brugte bøger – og de fandt også nogle andre bøger, som de måtte have med hjem til Aalborg.