Fra i dag kan danskerne få det velkendte gule sundhedskort som app på mobiltelefonen. Appen fungerer som et gyldigt sundhedskort og giver adgang til offentlige sundhedsydelser.
Det oplyser Kommunernes Landsforening i en pressemeddelelse.

Klar til download
Appen ”Sundhedskortet” ligger klar til download til både Android og iOS og giver fra i dag 1. juni danskerne adgang til en ny, nem og bekvem måde at medbringe det gule sundhedskort. Sundhedskort-appen lanceres præcis 50 år efter, at det ved lov blev besluttet, at danskerne skulle medbringe et bevis for retten til at modtage offentlige sundhedsydelser.
Ved at downloade ”Sundhedskortet” i App Store eller Play Store kan du få det velkendte gule sundhedskort som app på din mobil, så du altid har dit sundhedskort lige ved hånden. Hvis du har børn, kan du automatisk se dine børns sundhedskort i appen.

Frivilligt tilbud
Finansminister Nicolai Wammen glæder sig over at fremtidens digitale sundhedskort nu lanceres.
– Det gule sundhedskort er et solidt symbol på den danske velfærdsfærdsmodel, der gennem mange år har givet borgerne adgang til offentlige sundhedsydelser. Fra i dag kan danskerne downloade en digital version af sundhedskortet til mobiltelefonen. Sundhedskort-appen er et frivilligt tilbud, som jeg tror, at mange danskere vil tage til sig, og især børnefamilier vil glæde sig over også at kunne se børnenes sundhedskort i appen, siger han.
Sundhedsminister Magnus Heunicke peger på, at Sundhedskort-appen er endnu et eksempel på, at digitalisering gør hverdagen lettere for danskerne.
– I dag har vi altid vores mobiltelefon på os, og med Sundhedskort-appen er man sikker på altid at have sit eget og børnenes sundhedskort lige ved hånden, når man skal til lægen, på apoteket eller ned og have taget en coronatest, siger han.

Bedre sikret
Formand for Danske Regioner, Stephanie Lose mener også, at appen rummer en række fordele.
– Sundhedskort-appen har flere fordele. For nogle er det nemmere end kortet, appen er bedre sikret mod misbrug, og man har børnenes kort, selvom de fx har adresse hos den anden forælder. For dem, der hellere vil beholde kortet, er der også mulighed for det. Vi er i en overgangsperiode, hvor vi bliver mere digitale, men vi skal have alle med. Derfor kører vi med både-og lidt endnu. Både hos dem, der skal læse sundhedskortet og dem, der skal bruge det, siger hun.

Behold det gule kort
Sundhedskort-appen er et frivilligt supplement til det gule sundhedskort, så du skal beholde dit fysiske sundhedskort – også efter at du har downloadet appen.
I en overgangsperiode kan du opleve, at der er steder, hvor du ikke kan aflæse sundhedskortet via appen. Det kan fx være klinikker, som anvender magnetstribelæser eller har en aflæser, som ikke kan aflæse mobilskærme. Derfor er det en god idé, at du medbringer dit fysiske sundhedskort, hvis du er i tvivl om aflæseren hos fx din læge kan aflæse sundhedskortet via appen.
På sigt er det meningen, at du skal kunne vælge mellem Sundhedskort-appen og det fysiske sundhedskort, så Sundhedskort-appen kan være med til at reducere antallet af fysiske udstedte kort.

FAKTA OM SUNDHEDSKORT-APPEN

  • Hent appen, hvor du normalt henter apps til din telefon ved at søge efter Sundhedskortet: 
  • Sundhedskort-appen er, ligesom det fysiske gule sundhedskort, gyldig dokumentation for retten til modtage offentlige sundhedsydelser i Danmark.
  • For at kunne bruge Sundhedskort-appen skal du have bopæl i Danmark, være i sikringsgruppe 1 eller 2 samt have NemID.
  • Stregkoden i Sundhedskort-appen indeholder dit CPR-nummer.
  • Sundhedskort-appen bygger videre på platformen og infrastrukturen fra Kørekort-appen. Etablering af Sundhedskort-appen er gennemført inden for et aftalt fællesoffentligt budget på 10 mio. kr. fordelt på 6 mio. kr. til udvikling, 2,7 mio. kr. til personaleudgifter og 1,3 mio. kr. til øvrige omkostninger som fx sikkerheds- og tilgængelighedstest samt informationsmateriale.

Appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet