Fra lørdag 10. oktober til og med mandag 12. oktober omdannes kæmpe store egetræskævler til kunst, når Skulpturparken Blokhus igen præsenterer Blokhus Træskulptur Festival.
Det er et spændende syn, når nogle af Danmarks førende træskulpturkunstnere, med store motorsave, over 3 dage, forvandler de 1-2 tons tunge og 200 år gamle egestammer til individuelle skulpturer efter temaet: “Magisk Jul”.

Pressefoto

De tre vise mænd
Det bliver nogle af Danmarks sejeste gutter, der kommer til Skulpturparken, for at skabe imponerende julefortællinger ud af træ.
Faktisk har træskulptørerne fået til opgave at fortolke de tre vise mænd, som senere kan give blikfang på parkeringspladsen til Magisk Jul, der åbner søndag 1. november.
– Kom og oplev, når spånerne flyver og få et godt indtryk af den vanvittige arbejdsform, når motorsaven bliver anvendt til at skabe kunst. Skulptørerne arbejder løbende over de tre dage på at skabe de store og fantasifulde vise mænd, men skal også over de tre dage gennemføre speedcarving, hvor de kun har 40 minutter til at lave skulpturer der fortolker årets tema, Magisk Jul, siger indehaver John Andersen.  

Pressefoto

Mærk på ægte fisk i Blokhus
Desuden er der er masser af viden og hente, når Nordeuropas største akvarium besøger Skulpturparken Blokhus mandag 12. og tirsdag 13. oktober mellem kl. 11 og 14.
Det er Nordsøen Ocenariums Roadshow, der vil medbringe spændende aktiviteter til alle parkens gæster og samtidig formidle om havets natur og dyreliv. 
Dagene byder bl.a. på ”gæt-en-fisk”, hvor børn og voksne kan gætte hvilke fiskearter der er medbragt. De kan røre og føle og samtidig deltage i en konkurrence om fribilletter, ligesom man kan udfordre hinanden i at gætte hvalarter.
Nordsøen Ocenarium medbringer også deres store børnehit, ”ravjagt”, hvor der skal ledes efter rav i de opstillede sandkasser.
Afhængigt af vind og vejr vil der kunne forekomme variationer.