Denne weekend – 8. og 9. august – har Fremad Nørhalne fodboldskole med deltagelse af samlet 120 børn samt 20 forældre, og den er gratis for deltagerne, da den er et led i Statens sommerpakke med aktiviteter for børn og unge efter forårets Corona-nedlukning.

Fodbold, fodbold og sjov
Og trods varmen bliver der gået til den på Nørhalne Stadion, hvor børnene er delt op efter årgange, ligesom minifodboldskolen udgør 20 børn med en forælder på sidelinjen.
– Det er sjovt, fordi vi spiller så meget fodbold, og så lærer jeg nogle nye mennesker at kende, fortæller 10-årige Nicolai Liebak.
– Vi har det sjovt sammen, siger han og afviser, at det er hårdt.
Øvelserne bliver på grund af varmen jævnligt afbrudt af vandpauser, ligesom der serveres frugt og sandwich ude på banerne

Nicolai Liebak i midten omgivet af venner.

Instruktør på 5. år
En af instruktørerne er Lasse Husted.
– Det er varmt, men godt. De er flinke nok til at høre efter, det meste af tiden, smiler han.
De sidste 5 år har Lasse Husted været instruktør ved fodboldskolen i Nørhalne.
– Jeg vil jo gerne hjælpe klubben og være med til at give børnene gode oplevelser og være til at lære dem noget, siger han.

Lasse Husted bagerst til højre

Seniorspillere trådte til
Normalt plejer fodboldskolen at have engelske trænere til de ældste årgange, men det er i år aflyst på grund af Corona, hvorfor Fremad Nørhalnes egne seniorspillere straks trådte til, da der manglede instruktører til fodboldskolen, så de mange børn og unge kan få en god fodboldoplevelse i den sidste weekend i sommerferien.