Selv om Danmark åbner op, og de flest restriktioner er fjernet, så er der stadig spilleregler, som skal overholdes, og det går blandt andet ud over det traditionelle sankthansbål på stranden i Blokhus.

Baggrunden for flytningen
Arrangementet plejer nemlig at være en så stor succes med tusindvis af mennesker på den stranden, at sankthansbålet ramler ind i forsamlingsforbuddet for større arrangementer.
Det er nemlig endnu ikke ophævet og forhindrer en sankthansfest på stranden. Men i stedet for helt at aflyse sankthansfesten, som det er sket så mange andre steder, så har arrangørerne, Erhvervsforeningen Destination Blokhus, flyttet arrangement til det stemningsfulde Torvet midt i skønne Blokhus, hvor der må være 1.000 siddende gæster.
– Der er forundring over, at der ikke bliver bål på stranden i år, og det forstår vi godt. Men det er desværre ikke muligt med de gældende restriktioner, da vi ved at der kommer mange tusinde gæster og vi derved ikke kan holde os under 500 personer som er grænsen, forklarer Jannie Ratke på vegne af erhvervsforeningen.

Den gode stemning
I stedet bliver det midsommer på Torvet med dejlig vestjysk lune.
Nordjyske Jens Warmløse sørge for opvarmningen, inden Tørfisk går på Scenen og med sikkerhed fortsætter den gode stemning med lune fortællinger og sange, de fleste kender og har svært ved ikke at synge med på.
Årets båltaler er borgmester Mogens Chr. Gade, og det alternative bål bliver tændt på Torvet.
På grund af retningslinjer for smitteopsporing skal alle gæster registreres, ligesom man skal fremvise corona-pas. Derfor er der oprettet online booking til billetterne, som koster 75 kr. plus 25 kr i gebyr inklusiv en gratis øl eller sodavand. Den lille fortjeneste går til at dække de mange
ekstra udgifter, der er som følge af corona-reglerne.
Erhvervsforeningen håber på forståelse for årets anderledes sankthans, som med sin udformning sikrer, at man passer godt på hinanden.
– Og så glæder vi os rigtig meget til, at vi til næste år igen kan invitere alle, som har lyst, til at komme på Blokhus Strand og fejre sankthans, siger Jannie Ratke.

Billetter købes hos Ticketmaster.dk

Program:
18.00 Dørene åbner
19.00 Opvarmning ved Jens Warmløse
20.30 Tørfisk
21.00 Båltale ved borgmester Mogens Chr. Gade, hvorefter det alternative “bål” tændes
21.15 Tørfisk
22.00 Tak for i aften