Efter 9 år som formand og 17 år i bestyrelsen sagde Claus Svendsen onsdag aften 16. februar farvel til den frivillige indsats i bestyrelsen for idrætsforeningen Fremad Nørhalne.
Det skete på foreningens generalforsamling, som havde 51 deltagere, der også så årets lederpokaler blev uddelt (se sidst i artiklen).
– Det er med blandede følelser, at jeg stopper. Det har været megasjovt, men nu er det tid til, at der kommer nye friske kræfter til, fordi det er vigtigt, at vi bliver ved at udvikle foreningen, men også holde fast i vores værdier, og det er det nye hold rigtig skarpe til, siger Claus Svendsen om at stoppe.
– Men det er jo ikke sådan, at jeg er pist væk. Jeg er stadig med i sponsor- og i cup-udvalget. Jeg forlader aldrig IFN, siger han efter generalforsamlingen.
Ny formand er den hidtidige næstformand, Marie Haar, som på bestyrelsens vegne takkede den afgående formand.
– Der er sket meget i årene, du har været formand. Du er god til at tænke nyt og har en god forståelse for at sætte gang i de frivillige kræfter, sagde hun.

Tilbage på sporet
I sin sidste beretning fortalte Claus Svendsen, at ligesom i 2020 blev 2021 et år med masser af aflyst idræt og Nørhalne Cup, og der har været stillet store krav til frivillige og ansatte i forhold til de mange regler.
– Det har været frustrerende ikke at kunne dyrke sin sport og specielt at skulle undvære den sociale kontakt og fællesskabet, men nu skal vi se fremad, sagde han.
IFN har 754 medlemmer, men 855 kontingentbetalinger, så man går i gennemsnit til 1,14 idrætsgrene, og cirka halvdelen af medlemmerne er under 25 år.
– Vi skal op omkring 1.000 kontinentbetalinger for at være på de sidste 3 års gennemsnit, men vi kan se at nogle idrætsgrene har sværere ved at komme i gang igen. For eksempel er gymnastik gået 25 pct. og fitness 20 pct. tilbage. Dog kan vi se, at fitness er kommet godt i gang igen, sagde Claus Svendsen.

Nørhalne Cup
Nørhalne Cup er en stor indtægtskilde for IFN, og efter 2 magre år er man gået i offensiven med flere penge til marketing og tiltrækning til Nørhalne Elite Cup.
– Vi er den første store fodboldcup i år, og vi ved, at mange hungrer efter at komme afsted. Der er en del frivillige, der ”skal vækkes” efter et par år i dvale, men vi håber, at vi endnu engang viser i Nørhalne, at vi står sammen, når det virkelig gælder, sagde Claus Svendsen.
Angående 2022 nævnte Marie Haar, at en renoveringen af klubhuset med blandt andet nye omklædningsrum, nyt toilet og ventilation samt et større køkken med depotrum er sat i gang.
Derfor budgetteres der i 2022 med et underskud på 829.000 kr., mens 2021 gav et overskud på godt 854.000 kr., som altså bliver brugt i år.

Valg
Udover Claus Svendsen gik Claus Beier ud af bestyrelsen efter 15 år i sponsorudvalget, heraf 10 år som formand. Han afløses af Lars Holt.
Ny næstformand efter Marie Haar er Kim Jeppesen, som dermed overlader posten som seniorformand til Alex Husted.
Henrik Larsen modtog DBU Jyllands sølvnål for sit frivillige arbejde som tidligere træner og holdleder samt sit arbejde i ungdomsudvalget siden 2006, hvor han fortsat er aktiv.

Bestyrelsen:

 • Formand: Marie Haar
 • Næstformand: Kim Jeppesen
 • Kasserer: Daniel Stenkær
 • Sekretær: Dorthe Augustesen
 • Fitness: Bo Rogild-Jensen
 • Ungdomsfodbold: Mike Charnock
 • Badminton: Flemming Hjølund Larsen
 • Gymnastik: Pia Houmann
 • Håndbold: Camilla Elkær
 • Seniorfodbold: Alex Husted
 • Sponsor: Lars Holt
 • Bogholder tilknyttet bestyrelsen: Vera Holt

Årets Leder:
Camilla Hjørringgaard er Årets Leder 2021.
Hun har i flere sæsoner gjort en kæmpe indsats i ungdomsafdelingen i fodbold og har udmærket sig med sit gåpåmod og vilje til at lykkes med at tilbyde fodbold i Nørhalne til en bestemt gruppe af unge.
Dette er opnået ved at være primus motor på en ny og anderledes løsning.
Camilla Hjørringgaard har været en markant skikkelse på trænersiden i en del år og har tit stået i spidsen for 2 årgange, både drenge og piger, samt været en af initiativtagerne i et forsøg på at få de alleryngste til at dyrke fodbold.
Hun har en enorm energi og entusiasme både i forhold til den daglige træning og kampe, men også til udvalget med henblik på nye ideer, forslag til forbedringer.
I foråret, hvor hun kunne se, at det var svært at mønstre tilstrækkeligt med spillere til et 8-mands fodboldhold efter sommerferien.
Derfor var Camilla Hjørringgaard primus motor bag et nyt og alternativt samarbejde med Jetsmarks U11 piger, som er en succes.

Årets Unge Leder:
Caroline Thygesen er Årets Unge Leder.
Hun har hjulpet på flere hold som ung-træner i løbet af de sidste par år og er god til de yngre børn og har en god kommunikation med trænerne.
Caroline Thygesen ydede en stor indsats ved minifodboldskolen i slutningen af sommerferien.
Hun trådte til som assistent til en træner udefra med kort varsel, og den ene dag var det med en makker, som hun selv havde skaffet, og på andendagen alene med en meget dygtig cheftræner, som hun selvfølgelig ikke kendte. Dette til trods fik hun det hele til at fungere på fantastisk vis.
Caroline Thygesen viser ansvar, flid og humor.