– Så står vi her endelig. Det ønske, vi så længe har haft, er endelig blevet til virkelighed. Bedre forhold til vores elever fra Biersted Skoles ASF-afdeling. Flere muligheder for, at byens børn og voksne kan holde sig sunde og raske ved at dyrke motion, og et kultursted hvor vi kan holde koncerter, teater og ølsmagning.
– Tusinde tak Jammerbugt Kommune for fra start at give opbakning til dette projekt. Det gav os mod på at arbejde videre med det. Tak til de mange frivillige, foreninger, sponsorer og erhvervsliv.

Henrik Skøtt i en generalprøve. Foto: Vores Jammerbugt

Generalprøve på indvielsestale
Lørdag 4. juli var der generalprøve på indvielsen af den længe ønskede Sansemotoriske Multihal i Biersted, og formand for Biersted IF, Henrik Skøtt benyttede lejligheden til at holde generalprøve på ovenstående indvielsestale.
– Sådan en tale håber vi, at der bliver lejlighed til at holde i nærmeste fremtid, sagde Henrik Skøtt.
Generalprøven skal markere, hvor langt det frivillige arbejde for at få en sansemotorisk multihal er kommet.
Læs om baggrunden for projektet nederst i artiklen.

Projektansøgningen blev markeret med generalprøven. Foto: Vores Jammerbugt

Minestrimmel markerede hallen
Med streetfod fra Gades Køkken, øl fra Ølsmageren på Gjøl, musik af DHK samt minestrimmel, der markerede hvor og hvor stor en ny multihal vil være, havde aktørerne bag samlet 49 deltagere til generalprøven på indvielsen.
Samtidig kunne Biersted Skoles ASF-afdeling ved Helle Larsen, Biersted IF ved Henrik Skøtt samt Flemming Thagaaard fra Biersted Landsbyråd aflevere en yderst gennemarbejdet projektansøgning til Jammerbugt Kommune.
Herunder et ønske om, at kommunen finansierer 50 procent af udgifterne til projektet svarende til 3,45 mio. kr.

Ansøgningen formelt overdraget. Foto: Vores Jammerbugt

Lys i vinduerne
Jammerbugt var repræsenteret ved borgmester Mogens Chr. Gade samt Helle Bak Andreasen, formand for KFL-udvalget, og Ulla Flintholm, formand for børne- og familieudvalget. Mogens Chr. Gade kvitterede med positive ord om projektet.
– Jammerbugt er en decentral landdistriktskommune midt i naturen, hvor der skal være lys i vinduerne over alt. Det bidrager et sådant projekt til, og det er positivt både lokalt og kommunalt, sagde han.

Mogens Chr. Gade roste projektet. Foto: Vores Jammerbugt

Positivt indstillet
– Det her lyder som en rigtig god ide. Hvordan har vi kunnet leve så længe i Biersted uden at have en sådan sansemotorisk hal, der med lyd og lysforhold tager hensyn til vores ASF-elever samt giver flere kvadratmeter til Biersted IF og borgerforening samt en scene med mulighed for musik, banko og teater, sagde borgmesteren.
Han kvitterede for, at der er søgt kommunalt tilskud for halvdelen af udgifterne.
– Det svarer til et krone til krone projekt, og I har også et driftsbudget i balance. Det er en spændende måde at udfordre kommunalbestyrelsen på. Jeg kan ikke love guld og grønne skove, men vi tager dette projekt med til budgetforhandlingerne for 2021, sagde Mogens Chr. Gade og tilføjede.
– Der er mange medlemmer i kommunalbestyrelsen, som synes, dette er en god ide.

Der var 49 deltagere. Foto: Vores Jammerbugt

Selve hallen
Herefter beskrev Flemming Thagaard, hvordan en ny sansemotorisk multihal vil være indrettet i tilknytning til Biersted Hallen.
Planen er at bygge til Biersted Hallen mod øst med en kasseformet bygning, hvor der overalt er højt til loftet og ikke et begrænsende loft til kip.
Der skal være en multisal på 315 kvadratmeter med klatrevæg, scene og springgrav.
Desuden skal være et aktivitetslokale på 114 kvadratmeter, der kan deles op i mindre rum og bruges til yoga og pilates eller til fysioterapi og massage for ASF-eleverne.
Endelig skal der også være to depotrum, ligesom tilbygningen af hensyn til ASF-eleverne får sit eget indgangsparti.
Oven på indgangspartiet kommer en udendørs terrasse, som kan bruges i forbindelse med festlokalerne i hallen – eller som tribune under fodboldkampe.

Klar til leg. Foto: Vores Jammerbugt

Baggrunden
Projektet udspringer af Biersted IFs ønske om at gøre noget for hele byen, herunder også Biersted Skoles ASF-afdeling, der modtager elever med autisme-spektrum-forstyrrelse fra hele kommunen.
ASF-afdelingen har flere end 50 elever og mangler plads. Derfor tager projektet udgangspunkt i dem og deres behov, men også i, hvad hele byen kan bruge.
Der har også netop været en undersøgelse i byen, hvor potentielle brugere er blevet spurgt om deres ønsker til indhold.

DHK stod for musikken. Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Flemming Thagaard fra Biersted Landsbyråd. Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Corona-hilsen. Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt
Foto: Vores Jammerbugt