Forældre i Jammerbugt Kommune tages med på råd, når ny forældreguide om digital dannelse for 0-6 årige skal udvikles.
Guiden bliver ikke kun til børn og forældre i Jammerbugt Kommune. I 2022 skal den udbredes i nationalt. 

National indsats
Jammerbugt Kommune skal udvikle en ny forældreguide til forældre til 0-6 årige, når det kommer til deres brug af digitale medier.
Indsatsen er en del af en national førskoleindsats om at udvikle materialer og aktiviteter til digital dannelses målrettet førskolebørnene og deres forældre.
Bag indsatsen står Medierådet for Børn og Unge og SSP og sundhedsplejen i kommunen, og den støttes af Nordea-fonden.

Hvad er digital dannelse
Konkret inviterer Jammerbugt Kommune til tre onlinemøder, hvor forældre vil høre om, hvad digital dannelse er, og hvorfor en tidlig indsats er vigtig.
Samtidig vil forældrene komme på banen med deres overvejelser om at være forældre til småbørn i en digitaliseret verden.
Hvor ser forældrene, at digitale medier (spil, film, tv, tablets, smartphones, robotter mv.) er gode at bruge i jeres familie?
Og hvordan og hvornår er de en udfordring?
Mødet vil være en variation af små filmklip, korte præsentationer fra Medierådet, spørgsmål besvaret i digital afstemning, og samtale over chatten og mikrofon.

Der bliver afholdt tre møder i alt, så flest mulige kan deltage – indholdet vil være det samme. De afvikles på Zoom uden kamera.
Møderne er:

Tilmelding skal ske via NemTilmeld – se links ovenfor – senest mandag 22. marts.
Når tilmelding er sket, sender Jammerbugt Kommune en kvittering for tilmelding og et link til webinaret.
Webinarerne er en vigtig del af Medierådets førskoleindsats i samarbejde med SSP og sundhedsplejen i Jammerbugt Kommune. Indholdet fra møderne vil indgå i guiden, der skal udarbejdes til forældre til børn i alderen 0-6 år.
Guiden kommer til at rumme viden og vejledning til forældre om håndtering af småbørns digitale mediebrug.
Forældreguiden udbredes nationalt i foråret 2022 sammen med andre materialer i indsatsen.
Ud over Jammerbugt Kommune deltager Odder, Rudersdal og Greve kommuner i førskoleindsatsen. Læs mere om indsatsen på Medierådets hjemmeside.