I forbindelse med, at det fra i dag 1. marts atter er tilladt at dyrke udendørs idræt og kultur-aktiviteter ud fra særlige retningslinjer, så har Jammerbugt Kommune informeret sine foreninger, kulturinstitutioner og haller om de nye forhold.
Jammerbugt har samlet de vigtigste informationer for at komme i gang:

Forsamlingsforbuddet hæves fra 5 til 25 personer for så vidt angår udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi.

  • Det forventes, at udendørs idræts- og foreningsaktiviteter kan foregå i flere grupper på samme bane, så længe hver gruppe er effektivt adskilt, før, under og efter aktiviteten, samt at der udelukkende vil være adgang til indendørslokaler som toiletter og redskabsrum.
    Omklædningsrum kan kun benyttes til kortvarige ophold med restriktioner om 7,5 kvadratmeter pr. person, så reelt er omklædningsrum kun gennemgangslokaler for at benytte toiletter.
  • Såfremt idræts- og foreningsaktiviteter, der normalt foregår indendørs, ønsker at lave udendørs aktiviteter, er dette en mulighed, hvis de overholder de gældende restriktioner, og hvis lokale forhold tillader dette.
  • Der er gode råd at hente samt svar på en række spørgsmål til afvikling af aktiviteter her:  Spørgsmål og svar om genstarten den 1. marts 2021 (dgi.dk)

Udendørs kulturinstitutioner genåbnes.

  • Der stilles krav om, at besøgende fremviser dokumentation for negativ COVID-19-test (højst 72 timer gammel).
  • Udendørs kulturinstitutioner defineres som udendørsområder, hvor der udøves kulturaktiviteter, herunder museer, zoologiske haver m.v.
  • Det bemærkes, at der fortsat gælder et forsamlingsforbud på grupper på max 5 personer i forbindelse med alle former for ophold i udendørs kulturinstitutioner. Dette gælder også byvandringer, omvisninger mv.. Lønnede medarbejdere tæller ikke med i forsamlingsforbuddets max på 5 personer.
  • Forsamlingsforbuddet på max 5 personer gælder desuden i forbindelse med udendørs teaterforestillinger, koncerter m.v.

Kulturministeriets retningslinjer er meget omfangsrige i deres beskrivelser, og de samlede retningslinjer kan læses her