Der er for alvor lagt op til en yderst spændende udvikling af Hune-området.
Kommunalbestyrelsen har på sit seneste møde sagt ja til, at der kan opføres et hotel samt leje og eje-boliger på den 13.000 kvadratmeter store grund, hvor XL-Byg Tømmergaarden har haft adresse i nu mere end 60 år.

Der er en række forbehold
Det er John Andersen, som vil opføre hotel i tilknytning til Skulpturparken og Kulturhuset, mens Nørresundby Boligselskab står bag planerne om fire punkthuse med almene seniorboliger og penthouse-lejligheder.
Det betyder også, at XL-Byg vil flytte hen på den nuværende sportsplads ved Spar og Aldi. Det kræver dog yderligere planarbejde.
Der er nemlig en række forbehold, som først skal afklares og godkendes politisk, før planerne kan realiseres som ønsket.
Myndigheder og politikere skal først sige ja til et salg af Hune Stadion og til en byggekvote til Nørresundby Boligselskab samt give byggetilladelse og godkende byggeplaner.

Familievenligt hotel
John Andersen vil opføre et 3 til 4-stjernet hotel med 80-100 familievenlige værelser – gerne endnu flere – med familievenlige priser, og han er i dialog med en af de største hotelkæder i Europa.
Og der er et stort behov for et hotel i Blokhus-området til den brede mellemklasse, hvis turismen skal vækste yderligere. Det viser en analyse af overnatningspotentialet foretaget af Destination Nordvestkysten.
Blokhus Feriecenter, Grønhøj Strand og Hotel Fårup er nemlig alle at regne som resort-værelser.

Etape 1. Illustration: Kuben


Aktivitet året rundt
– Vi vil gerne bygge hotel, fordi Blokhus er et af de mest attraktive destinationer i Danmark. I højsæsonen er her helt op til 75.000 gæster, siger han.
– Vi kan have turister om sommeren, og om vinteren kan vi have møder, kurser, selskaber og firma-arrangementer. Det vil i høj grad styrke vores eksistensgrundlag i forhold til at have helårsdrift, siger John Andersen.
Han peger på, at Skulpturparken i dag har gæster, som bor på hoteller i Aabybro, Brønderslev, Hjørring eller Slettestrand.
Med hotellet kan der også være overnattende busselskaber, og hotellet vil udover en masse deltids-stillinger medføre 10 faste helårsstillinger.
– Jeg vil gerne have det hotel. Men det vil koste omkring 75 mio. kr. at bygge, så vi skal finde en rig onkel, der vil opføre det sammen med os. Så hvis nogle kender en rig onkel, så sig til, så vi kan komme i gang, siger John Andersen.

Etape 2. Illustration: Kuben

Seniorboliger
Hotellet får plads på den vestlige del af XL-Bygs grund, mens der er en plan med fire punkthuse på det øvrige areal. To bygninger med 4 etager og to med 2 etager.
De kommer til at rumme i alt 41 lejligheder, heraf 8 penthouse-lejligheder i toppen.
De øvrige boliger vil Nørresundby Boligselskab udleje som seniorboliger.
– Der skal også være et fælleshus, som giver  mulighed for mange forskellige fælles aktiviteter og måske også gæsteboliger, siger Lars Emborg, direktør for Nørresundby Boligselskab.
– Det er et projekt, som vil være med til fortætte Hune by, som det er ønsket politisk, og det er med til at forskønne Hune og løse en del trafikale problemer, siger han.

Mange fordele
XL-Byg vil sammen med sine 20 ansatte gerne flytte hen på den 16.000 kvadratmeter store sportsplads i Hune for at opføre et nyt byggemarked med cirka 4.000 kvadratmeter under tag.
– Modsat i dag får vi samlet XL-Proff og byggemarkedet i en bygning. Det er en stor fordel, siger afdelingsdirektør Preben Jonstrup.
– Vi får en meget mere synlig placering med et større strøgsalg med en placering tæt på to dagligvarebutikker. Det er en god kombination. Der bliver nemmere adgang og flere p-pladser til vores leverandører og ikke mindst til vores kunder, siger Preben Jonstrup.
– Desuden får vi flyttet vores andel af den tunge trafik væk fra vejen gennem Hune, siger Preben Jonstrup.
-Men det bliver mærkeligt. Byggemarkedet har ligget her i mere end 60 år, og jeg har aldrig arbejdet andre steder.
Han regner med at begynde at sætte sokkel til foråret, så det nye byggemarked kan være indflytningsklar i foråret 2022.
Herefter kan John Andersen gå videre med hotelplanerne med en forventning om, at hotellet kan stå klar til højsæsonen 2024.