Som et led i udviklingen af en længere turistsæson for kystturismen, så holder Destination Nordvestkysten i september det store fiskeevent, Hook & Cook, der finder sted i alle destinationens fem kommuner langs hele Nordvestkysten.
Og direktør Peter Krusborg ser frem til at den store event.
– Masser af mennesker vil gerne dyrke naturoplevelser, men for mange er det et ukendt område, når det handler om en indføring i fiskens verden, forklarer han.

Masser af fisk
Og i Blokhus er det Jon Lindberg, tidligere vinder af Alene i Vildmarken, der er samlingspunktet for Hook & Cook, hvor der bydes på forskellige aktiviteter på stranden i nærheden af Strandkiosken.
Det sker hver lørdag og søndag mellem kl. 10.00 og 16.00 i hele september måned.
– Vi skal prøve en masse spændende ting, der har med fisk og naturen ved kysten at gøre, fortæller han.Hvor kommer makrelsalat fra?
Lige ud for kysten i Blokhus lever et væld af forskellige spændende fiskearter.
Nogle i frit vand, andre på bunden, nogle på lavt vand, mens andre foretrækker det dybe hav.
De forskellige arter har tilpasset sig miljøet i havet og er vidt forskellige i størrelse og form. Hvorfor har torsken skæg? Hvilke fisk er rovfisk? Og hvordan føles de forskellige fiskeskæl? 
Kig forbi stationerne ved Strandkiosken i Blokhus og lær meget mere om de forskellige fiskearter og om fiskens anatomi.
Desuden bliver det muligt både at låne fiskestang og rejenet til at fiske med.

En menu med fisk
Der skal også ryges fisk og laves retter efter Bålkogebogen, og der startes fra bunden af med optænding af bålet. Her er der mulighed for at få et par gode tricks, hvis man ikke lige har en lighter ved hånden, ligesom fisken skal renses og gøres klar til tilberedning.
Menuen afhænger af, hvad fiskerne har fået i nettet.
– Vi håber at få flere ud i naturen og ud at fiske. Selv om det kan være hårdt ved Vestkysten, så er det bestemt muligt, siger Jon Lindberg.