På grund af et stigende smittetal i Jammerbugt Kommune har Styrelsen for Patientsikkerhed fredag 16. oktober givet Jammerbugt Kommune et påbud om at udstede midlertidige besøgsrestriktioner på samtlige kommunale og private plejecentre i kommunen.
Det er nødvendigt for at forebygge og inddæmme udbredelsen af COVID-19.

Begrænsede besøg
Derfor er det fra lørdag 17. oktober kun i et begrænset omfang muligt at besøge beboerne på kommunens plejecentre.
Besøg kan kun foregå indendørs, hvis besøget sker i en kritisk situation, eller hvis den besøgende er nærmeste pårørende til beboeren.
Alle øvrige besøg skal foregå på udendørs arealer.
Det oplyser Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

Smittetallet stiger
Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer løbende påbuddet om besøgsrestriktionerne, og påbuddet vil være gældende indtil, Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver det.
– Vi ser desværre nu, at smittetallet i Jammerbugt Kommune stiger, og vi har derfor fået et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at udstede besøgsrestriktioner på alle vores plejecentre. Beslutningen er nødvendig at træffe, så vi kan passe på vores ældre og udsatte borgere i kommunen. Vi følger situationen tæt og er i dialog med sundhedsmyndighederne omkring håndteringen, siger borgmester Mogens Christen Gade.
Torsdag 15. oktober blev der konstateret Covid-19 smitte hos en beoer på Birkelse Plejecenter, men fredag aften 16. oktober, er der ikke konstateret smitte på andre plejecentre i kommunen, oplyser Mogens Chr. Gade.