Fredag 4. december kan Ingstrup Efterskole tage sin ny-renoverede og udvidede idrætshal i brug, og dermed opgraderer skolen sine idræts-faciliteter markant.

Succes med danselinje
Skolen udvider nemlig hallen med 1.100 kvadratmeter, så der bliver plads til at samle også danselinjen og motionscentret samt tilskuerpladser.
I dag har både danselinjen og motionscentret baser i bygninger et udspark fra hallen.
– Vi vil gerne holde stævner, og derfor har vi brug for tilskuerpladser. Desuden vokser vores danselinje så meget, at der er behov for store lokaler, oplyser forstander Mie Sloth Rasmussen.
Ingstrup Efterskole er nemlig 1 af kun 2 nordjyske efterskoler, der tilbyder en danselinje, og den er meget efterspurgt.

Nyt motionscenter
Samtidig er der behov for et nyt motionscenter, som både bruges af idrætslinjerne og af eleverne generelt.
Det får til huse i stueplan i den nye tilbygning, mens danselinjen rykker ind på førstesalen i tilbygningen i den østlige gavlende.
Desuden bygges der til langs siden af hallen, så der bliver plads til tilskuere samt et rum med plads til bordtennis og højt til loftet, så der på sigt også kan komme en klatrevæg.
– Vi får samlet en række aktiviteter, og når du går ind i hallen, kan du se alle aktiviteterne. Vi får et mødested for alle vores idrætsinteresserede unge mennesker og et sted, de kan samles og mødes også når de har fri, forklarer Mie Sloth Rasmussen om de kommende muligheder for de 142 elever.

Halgulvet skiftes
Endelig får hallen lagt et nyt sportsgulv.
– Det har vi trængt til, og det er også skadesforebyggende i forhold til vores håndbold- og fodboldspillere, siger forstanderen.
Bygningerne, der efterlades skal i første omgang bruges til henholdsvis krea-rum og til grupperum.
– På sigt skal de også renoveres, oplyser Mie Sloth Rasmussen.
Bygherrer på projektet er Tom Jakobsen A/S, mens Arkitekthuset Vodskov A/S er rådgiver.