Fodbold, Nordic Bet Ligaen
Jammerbugt FC – AC Horsens: 1-4 (0-3)
0-1 (10.) Anders K. Jakobsen
0-2 (12.) Casper Tengstedt
0-3 (29.) Jonas Gemmer
0-4 (79.) Casper Tengstedt
1-4 (90.) Max Møller

Optakten til lørdagens hjemmekamp kunne ikke have været meget bedre med et flot sponsorarrangement med 170 deltagere blandt andet som tak til de mange, der købte Jammerbugt FCs støttebeviser under corona-krisen.
Og et andet opløftende element var Jammerbugt FCs nye spilledragt, men den lovende optakt blev hurtigt ødelagt af dagens modstander.
AC Horsens kom nemlig til Sparekassen Danmark Arena med masser af Superligaerfaring, og det blev fra første minut tydeligt mod oprykkerne fra Jammerbugt FC, som straks blev sat under et hårdt pres.

Nok at se til
Hjemmeholdet havde svært ved at afvise gæsternes offensiv, som også kom Anders K. Jakobsen, der har scoret et hav af mål i Superligaen, den danske U-21 landsholdsspiller Casper Tengsted og den islandske landsholdsspiller Aron Sigurdarson.
AC Horsens fysisk stærke midtbane satte sig på kampen fra start, og det første mål kom efter et direkte frispark, som blev sparket i muren, men Jammerbugt FC kom efterfølgende ikke ud af feltet, og derfor blev et indlæg fra højre side slået til bagerste stolpe, hvor Anders K. Jakobsen kunne heade bolden i mål.
Blot to minutter efter blev det 0-2 på en kontra, da en lang bold blev sendt frem mod Casper Tengsted, der på kanten af feltet spillede bolden på tværs til en fri Aron Sigurdarson. Pape N´Diaye fik halvklaret afslutningen, men forsvaret fik ikke bolden væk, og Casper Tengstedt var over riposten og fik scoret.

Det blev ikke bøvlet
Det 3. mål kom efter en forgæves appel for offside fra Jammerbugt FC.
Bolden blev spillet frem i Horsens højre side, og forsvaret fik i flere omgange ikke afvist angrebet. Casper Tengstedt spillede med en hælaflevering bolden til Jonas Gemmer, som kunne putte den i mål.
– I stedet for at vi får gjort det bøvlet for dem, får de en sikkerhed og tro på tingene allerede efter 10 minutter, fordi vi giver to lette mål væk. Vi når slet ikke at få dem til at tænke, at det er bøvlet at spille heroppe, siger cheftræner Bo Zinck

Manglede intensitet
Mens Horsens sad på den centrale del af banen, havde Jammerbugt FC ofte god plads til at angribe på kanterne, og særligt Mads Larsen var en spilmulighed med en diagonal aflevering, men det blev sjældent udnyttet.
Jammerbugt FC havde undervejs en god mulighed til Aleksander D. Nilsson, da et frispark blev forlænget, men der var ikke fart nok i hans afslutning ved bagerste stolpe. Desuden udfordrede Bardhec Bytyqi ofte gæsterne.
– Men vi fik ikke gjort kampen hård nok. Vi løb for lidt og kom med for lidt i duellerne. Vi manglede intensitet, og derfor blev det svært, siger Bo Zinck

Mandede sig op
Efter pausen kom Jammerbugt FC ud med mere ild i øjnene, og kampen jævnede mere ud, selv om Horsens fik scoret endnu en gang
Dog fik hjemmeholdet pyntet på resultatet sidst i kampen ved mål af Max Møller.
Han var over riposten efter en afslutning fra David Edvardsson, og Jammerbugt FC evnede dermed at spille uafgjort i 2. halvleg med de stærke gæster.
– Vi tabte til et hold, der i dag var bedre end os på alle pladser. Det er et godt hold og nedrykker fra Superligaen.
– Det er selvfølgelig træls at tabe, men det er positivt, at vi ikke falder sammen i 2. halvleg, understreger Bo Zinck.
Jammerbugt FC har nu 15 point for 16 kampe. Holdet spiller fredag aften en svær udekamp mod en anden Superliga nedrykker i Lyngby.

Sead Gavranovic i den nye spilledragt, som kan købes hos AL Sport, Pandrup.