Spillerne betaler selv for en uges træningslejr under varmere himmelstrøg

– I uge 8 drager 52 spillere og trænere fra Jammerbugt FC på træningslejr i Belek i Tyrkiet.

Udover 2. divisionsholdets trup og trænere er det klubbens U19 spillere samt U15 og U12 trænere, der deltager i træningslejren.

Stor betydning
Det er første gang, der venter Jammerbugt FC en sådan oplevelse, og deltagerne har selv betalt regningen på 5.295 kroner per mand, oplyser cheftræner Bo Zinck.
– Det betyder rigtig meget både fodboldmæssigt, men også socialt, understreger Bo Zinck, som er yderst tilfreds med den store opbakning til træningslejren.
– Jeg håber, det her bliver en tilbagevendende begivenhed, siger han.

Bo Zinck ser mange fordele ved en træningslejr i Tyrkiet. Både fodboldmæssigt, socialt og udviklingsmæssigt. Foto: Flemming Dahl Jensen

Kan arbejde med detaljerne
Fodboldmæssigt giver det mulighed for at arbejde mere med det taktiske i opspillet og defensiven samt med detaljerne.
– Vi kan arbejde med standardsituationer og indkast. Det kan man ikke herhjemme, hvor det er for koldt til at stå stille så længe. Vi får 10 til 12 træningspas og to træningskampe, og det kommer til at betyde meget for vores fodbold, siger Bo Zinck.

Får flere relationer
Samtidig kommer turen til styrke det i forvejen gode sammenhold yderligere.
– Når man er sammen i en hel uge, så kommer til at lære hinanden bedre at kende og får flere relationer, siger Bo Zinck.

Unikt at U19 deltager
– Det er helt unikt, at vores U19 hold også tager med. For mig betyder det meget, at jeg også kan være sammen med dem. Vi vil jo gerne have flere af vores egne talenter op i 2. divisionstruppen, og det her kan skubbe på i den retning, pointerer træneren.
I forvejen er halvdelene af spillerne i divisionstruppen af egen avl.

Styrker den røde tråd
Samtidig kan talenternes deltagelse styrke den blå-grønne tråd i Jammerbugt FCs fodboldkultur og spil. På samme vi er det en gevinst, at ungdomstrænerne deltager.

Turen varmer allerede nu
Og udsigten til en træningslejr i Tyrkiet kommer til at varme allerede nu, da det også betyder noget for den kolde vintertræning herhjemme.
– Opstarten kommer mentalt til at virke kortere, når man har sådan noget at se frem til, siger Bo Zinck.