– Jammerbugt Kommune rider i disse år på en bølge af nye byggerier og udvikling, og den ser ud til at fortsætte.
I hvert fald kunne kommunalbestyrelsen på sit møde torsdag aften 28. maj sige ja til planer for byggerier af op mod 200 nye boliger i Brovst, Hune og Aabybro – samt 11 nye erhvervsgrunde i Aabybro.

Der er gang i noget vildt
– Der er gang i noget helt vildt, og så er det kommunens opgave at skabe rammerne for  efterspørgslen, så vi rider med på bølgen, siger borgmester Mogens Chr. Gade (V) om lokalplanerne.
Herunder lokalplanen for udstykningen af nye boligområder ved Stenmarksvej i Hune med plads til op til 110 nye boliger
– Vi ved, at Hune-Blokhus området har et stort potentiale i forhold til bosætning, og vi har nu vedtaget en lokalplan, der giver mulighed for en stor privat investering, og muligvis kommer der også almene lejeboliger. Det er et udtryk for en konkret efterspørgsel, siger borgmesteren.

Kun 1 kommunal grund
I Aabybro sættes der fart under udstykning af etape 3 med kommunale grunde i Horsbækken, ligesom etape 2 i den private udstykning Solstrålen nu har en lokalplan.
– Vi har kun en kommunal grund tilbage i Aabybro, og kort efter at det blev offentliggjort, at vi vil gå i gang med etape 3 i Horsbækken, så fik vi allerede 7 henvendelser på, hvornår disse grunde er klar til udbud, siger Mogens Chr. Gade.
Teknik og miljøudvalget har fået bemyndigelse til at behandle lokalplanen for Horsbækken selv, og derfor ventes kommunen at kunne vedtage en lokalplan for området allerede i september 2020.

Rift om erhvervsgrunde
Der er også rift om erhvervsarealerne i Aabybro.
– Der er kun en grund tilbage, og den er praktisk talt solgt. Udover vores nye kommende udstykning med 11 grunde, så kan der komme andre private initiativer, oplyser Mogens Chr. Gade.
Også en kommende udstykning af udsigtsgrunde på Vesterbjergsvej i Brovst har vakt opsigt. Ejendomsmægler Morten Brix har allerede fået en stor efterspørgsel på, hvornår grundene på Vesterbjergvej kommer til salg.

Det hele er efterspurgt
– Alle de ting, vi har sat i gang, er noget, som er efterspurgt, og samtidig sælger de private udstykninger som Solstrålen også. Det er en meget positiv udvikling, og nogle steder vil de nye udstykninger holde længere end andre, siger Mogens Chr. Gade.

Nye områder i spil
Det er også derfor, at anlæggelsen af en rundkørsel ved Knøsgaardvej/Kattedamsvej udover trafiksikkerheden også kan få betydning for udviklingen af Aabybro.
Kommunen ejer marken nord for Kattedamsvej på vej ind mod Aabybro, og på sigt er det oplagt, at den bliver udstykket.
– Vi er i Aabybro ved at løbe tør for den traditionelle jord til byggemodning. Derfor er vi også begyndt at kigge på muligheden for at gå mod Ryaa og Birkelse, siger borgmesteren.

De kommende projekter:

  • Stenmarksvej, Hune, privat projekt: Op til 110 nye boliger.
  • Vesterbjergvej, Brovst: 23 kommunale udsigtsgrunde over Øland og Limfjorden med overtagelse i 1. kvartal 2021.
  • Horsbækken etape 3, Aabybro: 16-18 nye kommunale byggegrunde.
  • Solstrålen etape 2, Aabybro privat projekt:  Delområde 1 med 40-50 parcelhuse. Delområde 2 med enten 20-45 rækkehuse og/eller 10-15 parcelhuse.
  • Ny Aabyvej/Høgårdsvej, Aabybro: 11 erhvervsgrunde klar til overtagelse 1. kvartal 2021.