Efter 2 år i dvale inviterer eSport:NORD igen til stort LAN party i weekenden op til påske.
Det bliver 4. gang, at klubben under Pandrup Firma & Familie Idræt giver sig i kast med dette weekend-arrangement, hvor 228 gamere med udgangspunkt i Jammerbugten deltager i forskellige konkurrencer, aktiviteter, fællesskab og samvær omkring gaming på hyggeplan.
Og på spil er også præmier for mere end 100.000 kr.

Det lysner
Der har været stille omkring esporten under corona, da det ikke har været muligt at mødes i større forsamlinger.
Men nu lysner det, og med fornuftigt hensyn til hinanden er det igen muligt at samle mere end 200 computerspillere under samme tag.
Dermed kan esportsklubben i Pandrup, som i det daglige hører under den lokale firmaidræt, endelig forberede det kommende arrangement – Nordjysk LAN – med klubleder Martin Højen Grøn som hovedansvarlig for afviklingen.

Flyttet til Aabybro
Arrangementet er flyttet fra de vante omgivelser i Jetsmark Idrætscenter på grund af den store igangværende modernisering og finder derfor sted i DGI Huset i Aabybro.
Her vil gamere fra både lokalområdet og en lidt større radius mødes.
– Det er vi voldsomt godt tilfredse med, for det er for deres skyld, at vi påtager os dette ressourcekrævende arrangement, fortæller Martin Højen Grøn.
– Hvis vi så samtidig kan inspirere de unge gamere til at blive medlem af klubben eSport:NORD, når vi også genstarter de ugentlige aktiviteter til efteråret, så er det alt arbejdet værd, siger han:
Klubben har også været hjemløs de sidste par år, mens ombygningen og renoveringen i Jetsmark Idrætscenter har stået på. Esports-aktiviteterne har været hårdt ramt af denne renovering, der for klubbens vedkommende også indbefattede en større vandskade, som endnu ikke er endelig opgjort.

Sikkert arrangement
Erfaringer fra tidligere år er, at billetsalget til Nordjysk LAN har været lidt længere fremme på nuværende tidspunkt, faktisk allerede helt udsolgt da det fandt sted i 2019.
– Vi forstår naturligvis godt en smule tøven i forhold til at deltage, men et lignende arrangement i Gigantium tidligere på året blev afviklet uden de problemer og med et stort hensyn til smittefaren, oplyser Martin Højen Grøn.
Han tilføjer, at der er allerede solgt langt over halvdelen af billetterne, og de resterende billetter skal nok forsvinde i de kommende uger.
– Så det gælder om at være hurtig, hvis man vil være sikker på at få sig en plads til dette forrygende esportsarrangement, hvor alle restriktioner heldigvis er forsvundet, og corona-smitten stærkt nedadgående.

Nye cockpits
Nordjysk LAN #4 afvikles fra fredag eftermiddag 8. april og til søndag middag 10. april med over 40 timers uafbrudt gaming og konkurrencer, hvis man har lyst til det.
Der er masser af spændende og afvekslende turneringer og konkurrencer og aktiviteter for alle aldersgrupper og interesser indenfor gaming og esport.
Det bliver første gang, at man kan sætte sig bag rattet i klubbens to nye eRacing-cockpits, som er købt via hjælp fra sponsorer, herunder Hvetbo Fonden.
Det samlede præmiebeløb er på mere end 100.000 kr.
– Det er ganske enkelt helt fantastisk og skyldes en ihærdig indsats fra frivillige og en stor lokal opbakning fra virksomheder i området, fortæller Martin Højen Grøn.

Alle kan vinde
Udover præmier i de enkelte turneringer som CS:GO, Fortnite, FIFA22, Tekken, 3D spil og meget andet, udtrækkes halvdelen af præmiebeløbet blandt alle deltagere ved Nordjysk LAN via simpel lodtrækning på de enkelte siddepladser, så alle har en chance for at vinde noget.
Udover de faste turneringer og konkurrencer, forventer arrangørerne også masser af andre fornøjelige spontankonkurrencer.
– Vi påstår, at dette er Nordjyllands hyggeligste LAN, og vi har gjort, alt hvad vi kunne for, at alle deltagere gerne skulle få den oplevelse med sig herfra. Der er god plads til alle.
– Det er ikke helt billigt at holde alle computere kørende, men her plejer det årlige LAN party at generere et fornuftigt overskud til klubdriften.
Der deltager 30 frivillige hjælpere for at afvikle LAN partyet.
Man kan læse mere om Nordjysk LAN#4 eller tilmelde sig her:
www.nordjysklan.dk