Hvis du er en hund efter udstyr, legetøj og det bedste foder til dit kæledyr, så er Jekas Hund og Kats knapt 800 kvadratmeter store forretning på Vestergade i Brovst et sandt mekka.
Her tilbyder Aleks Wendel og svigerfar Jon Peter Mortensen ikke færre end 4.600 forskellige varenumre med alt tænkeligt udstyr og tilbehør til den oplevelse, det er at have et kæledyr.
– Og hvis vi ikke har det, så skaffer vi det, lover Aleks Wendel.

Hund og kat
Det er primært hunde og katte, der er i centrum.
– De udgør vel 75 pct. af Jekas, mens resten er til gnavere, fugle og fisk, siger Jon Peter Mortensen, der har 38 års erfaring med butik i Brovst, blandt andet med Jekas som gik i luften for 14 år siden.
Men det var 9. januar 2020, at Aleks Wendel gik med i forretningen og den flyttede fra Stationsvej til de store lokaler på Vestergade – og siden flytningen er det kun gået fremad

Stor webshop
Mens Aleks Wendel har tre hunde, så har Jon Peter Mortensen en enkelt, men også katte og ikke mindre end 30 års erfaring med opdræt af katte.
Og den viden kommer også kunderne  til gode, og det er blevet kendt landet rundt, hvorfor der ofte sendes ordrer med katteudstyr afsted til eksempelvis Sjælland.
Med den store webshop – www.jekashundogkat.dk – har Jekas Hun og Kat nemlig en kundekreds, der er spredt over hele landet, men også den fysiske butik er meget populær og tiltrækker kunder så langt væk fra som Rander, Svenstrup Frederikshavn, Himmerland og Thisted.
Desuden kigger også mange turister forbi og bliver stamkunder, fordi de hos Jekas møder et stort udbud af varer, en høj service, lave priser – og så er der en åbningstid, som hedder kl. 09.00 til 21.00 hver dag ugen rundt.
Og så gør det heller ikke noget, at Jekas har en shop i shoppen med en lille kiosk samt gaveartikler fra to andre butikker i Brovst, Hr. Nielsen Specialiteter samt AT Blomster.