– Fra 1. september er 37-årige Jessie Jørgensen ny sognepræst på Gjøl og i Biersted, som samtidig bliver til et fælles pastorat.
Det betyder, at Sofie Winkel og Jessie Jørgensen er sognepræster på fuld tid i både Biersted og Gjøl sogne, modsat tidligere hvor Gjøl-præsten skulle lægge 60 pct. af sin tid i Gjøl sogn og resten i Biersted.

Fordele og fordele
Dog vil præsterne stadig have hver deres ”baghave” at pleje.
– Det bliver selvfølgelig stadig sådan, at jeg vil være med til de nære ting som juleaften i Gjøl Kirke og andre situationer, hvor man har brug for sin ”egen” præst. Samtidig er der så mange gode ting ved at være mere end en enkelt præst, forklarer Jessie Jørgensen.
– Det er et ligeværdigt samarbejde, med vægt på samarbejde også med de andre medarbejdere blandt andre kirketjener og organist. Det er spændende, understreger hun.

Gjøl sælger sig selv
Netop den nye mulighed for et større samarbejde præsterne og de øvrige ansatte i pastoratet i mellem var en af årsagerne til, at Jessie Jørgensen søgte stillingen.
Og så har området haft stor indflydelse på Jessie Jørgensens beslutning.
– Altså, Gjøl. Det sælger jo sig selv med den fantastiske natur. Det tæller jo også, at man kan se sig selv i disse omgivelser, fortæller Jessie Jørgensen.
Hendes kirkesyn handler også om, at der er højt til loftet og plads til alle.
– Vi er et fællesskab, hjælper hinanden og løfter i flok, siger Jessie Jørgensen.

Glæder sig til at komme i gang
Hun kommer fra en stilling som præst i V. Hassing sogn, hvor hun har været præst siden 2014, og Jessie Jørgensen flytter ind i sognegården på Gjøl sammen med sin mand Per på 42 år, der læser til lærer, samt fire børn  alderen 3 til 14 år.
– Jeg glæder mig til at komme til at kende alle. Jeg glæder mig til, at Gjøl er vores hjem, hvor vi hilser på hinanden i brugsen og taler sammen hen over køledisken. Eller lærer forældrene til de andre elever i mine børns klasser at kende.
– Jeg glæder mig til at skulle arbejde i det nye pastorat og lære det at kende samt at arbejde sammen med de øvrige ansatte i pastoratet, fortæller hun.