Siden Tina Lenskjold på årets første dage offentliggjorde sine planer om at åbne Modeloppen i de 220 kvadratmeter store lokaler på Viaduktvej i Aabybro, er hun blevet mødt med en kæmpe opbakning og interesse.
Og når Modeloppen åbner tirsdag 1. februar, kan indehaveren konstatere, at omkring 120 af de 159 reoler allerede er solgt.
– Det er helt vildt og overvældende. Det er en kæmpe overraskelse. Jeg havde håbet, at jeg ville sælge mange, men havde også frygtet, at jeg måtte åbne med kun 8 stande, smiler hun.
Men Modeloppen har solgt reoler til kunder fra næsten alle områder af kommunen – Klim, Brovst, Pandrup, Biersted og selvfølgelig Aabybro, og i disse dage er reolerne ved at blive fyldt op, så de er klar til åbningsdagen.

God ide
Det er et helt nyt koncept i Aabybro, der kommer til at se dagens lys.
– Du får din butik i min butik. Vi kender alle samme til den situation, at når vi rydder op i klædeskabet, så har vi noget tøj, som stadig har værdi og er af god kvalitet, men vi bruger det bare aldrig. Man kan så leje en reolstand i Modeloppen og sælge sit tøj der. Det er både genbrug og bæredygtigt, fortæller Tina Lenskjold.
Som kunde skal man betale standleje, og derudover skal Modeloppen have 15 pct. af det beløb, man får solgt for.

Til fest og hverdag
På reolerne hænger al slags tøj – til fest og hverdag og også plus-size, men at sælge fra reolerne er kun den ene del.
– Vi skal jo også gerne have nogle til at komme og købe tøjet, så vi gør opmærksom på det via sociale medier, men man er jo selv sin egen ambassadør, og det er for eksempel en god ide at tage billeder og lægge det op, fortæller Tina Lenskjold.

Lone Hovensgaard

Aldrig brugt
En af kunderne, der er ved at hænge tøj til salg på sin lejede reol, er Lone Hovensgaard fra Aabybro.
-Noget af det har jeg aldrig haft på. Typisk kvinder, griner hun.
– Jeg har leje en reol, fordi jeg har meget tøj, som jeg ikke har brug for, så kan jeg lige godt prøve at tjene en lille skilling til at købe nyt tøj for i stedet for at give det væk, forklarer Lone Hovensgaard, der har reolen sammen med datteren, Christina.
– Vi har alt. Skindjakker, kjoler, t-shirts, selskabstøj, jakker, remser Lone Hovensgaard op.

På fuld tid
Selv om Tina Lenskjold ikke har en baggrund inden for hverken tøj- eller butiksbranchen, men er uddannet sygeplejerske, så er hun så sikker på konceptet, at hun har sagt sit job som sundhedsplejerske i Jammerbugt Kommune op for at drive Modeloppen på fuld tid.
Derfor holder butikken også åbent 6 dage om ugen.

Tina Lenskjold