Nu er muligheden der for at komme tættere på kunstværket i den østlige rundkørsel i Aabybro, og se på kunst ved Bratskov.
Jammerbugt Kommune inviterer nemlig til to kulturelle “Tankegange” i foråret 2022. Der forventes desuden to Tankegange i efteråret.

Fortælling og kunst
En kulturel Tankegang er et par timer i spændende selskab med en kunstnerisk og kulturel personlighed med relation til Jammerbugt. Man går en tur, man får en fortælling og man oplever kunst.
– Vi har iværksat ”Tankegange” for at vise nye og andre sider af, hvad Jammerbugt Kommune har at byde på. Her er fokus på kunst og kultur i samspil med naturen og det autentiske ved forskellige steder og områder i Jammerbugt Kommune. Vi ser meget frem til disse kulturelle tankegange, hvor man møder kunstnere og kulturelle personligheder, får indblik i deres virke og har mulighed en dialog med dem om deres kunst, fortæller Helle Bak Andreasen, formand for Kultur- Fritids- & Landdistriktsudvalget.

Naturen som kunstværk
Første Tankegang foregår lørdag 23. april kl. 15.00, og Kurt Tegtmeier er den kulturelle personlighed.
Kurt Tegtmeier er kunstneren bag land-art kunstværket “Nordstjernen” fra 2004, som udgør den ene rundkørsel i Aabybro.
Mange kører igennem dagligt – men hvor mange kender egentlig historien, og hvor mange ved noget om værket?
Kurt Tegtmeier tager os med ind i sit univers og laver i forbindelse med Tankegangen en udstilling i Henrik Busk Andersens atelier og værksted på Nordstjernevej, hvilket også er mødestedet for arrangementet.

Dunkelfolket
Den anden af forårets Tankegange foregår onsdag 4. maj kl. 17.00, og har Kirsten Gitz-Johansen som den kulturelle personlighed.
Kirsten Gitz-Johansen er kunstneren bag Dunkelfolket, og hun boede i mange år i Fosdalen og skabte i den periode mange flotte træmasker, men nu maler hun fantastiske og fabulerende malerier.
Ved denne Tankegang mødes man i gården på Bratskov og går en tur i roligt tempo. Gåturen byder på kunstneriske oplevelser undervejs.
Efter en times tid trækker går turen ind på Bratskov, og Kirsten Gitz-Johansen vil fortælle om sit kunstneriske virke og liv.
Der er gratis adgang, men tilmelding via Jammerbugt Kommunes nemtilmeld: Jammerbugt Kommune (nemtilmeld.dk)
Jammerbugt Kommunes Kultur- Fritids- & Landdistriktsudvalg støtter Tankegange med i alt 20.000 kr.