Hun er kommet på Lanternen, siden hun var 3-4 år. Hendes morfar sad nemlig inde bagved og spillede kort, ligesom forældrene havde sommerhus i Blokhus.
Og 1. januar 2021 går en drøm i opfyldelse for 31-årige Nadja Vinther, da hun bliver forpagter af Lanternen sammen med sin mand, Daniel Ricardt.
Derfor inviterer de Lanternens Venner til åbningsreception lørdag 9. januar kl. 13.

Alle de bedste oplevelser
– Jeg er kommet på værtshuse hele mit liv, og jeg har alle de bedste oplevelser fra værtshuse. Mine forældres gode ven havde Ellen Marsvin og siden Fregatten i Aalborg, og jeg kan stadig se hende gå op ad vindeltrappen med en bakke med øl.
– Samtidig har jeg altid gerne villet have mig eget, fordi jeg har altid givet mig 110 pct. på arbejdet, og så er jeg heldig at have en mand, der støtter mig, fortæller Nadja Vinther.

Erfaring fra branchen
Hun er uddannet tjener fra Hotel Hvide Hus og har arbejdet i branchen i mange år på restaurationer i Aalborg og opland, mens Daniel Ricardt er uddannet slagter og har også plankebord-firmaet OlympicDesign.
– Jeg er sikker på, at Lanternen er lige mig, og der er så mange muligheder på sigt. Der kommer stadig mange kunder, som kender mine forældre, og Lanternen skal have en familiær atmosfære og være stedet, hvor Blokhus-folk mødes og kommer, som de er, men også et sted for turisterne, fortæller Nadja Vinther.

Nye tiltag på sigt
De nye forpagtere søger efter folk, der vil genstarte foreningen Lanternens Venner til at stå for sparebokse og spil på døde duer.
Desuden vil Nadja Vinther og Daniel Ricardt genindføre maddage om mandagen, hvor stamkunderne kan bestille dagens ret, og det skal være med til at lægge op til, at der atter er rafling og billard på mandage.
– Og så passer det perfekt, at Lanternen har 50 års jubilæum 8. maj, fortæller Nadja Vinther.
Familien med sønner på 4 år og 2,5 måneder bor i Pandrup, og det bliver Nadja Vinther, der vil have sin daglige gang i Lanternen, mens Daniel Ricardt vil hjælpe til ved arrangementer.

Har søgt forpagter
Det har hele tiden være John Andersens hensigt at finde en forpagter til Lanternen.
– Men vi skulle først have den sat i stand og lukket op og få den godt kørt i gang, og det er sket nu, fortæller John Andersen.
– Nadja Vinther er uddannet i branchen og har en del erfaring, så jeg er glad for aftalen, siger han.