Årets Iværksætter i Jammerbugt 2020 er LBS Staal i Pandrup.
Det blev afsløret på en virtuel overrækkelse af formanden for Erhvervsforeningen, Brian Bertelsen.
Ud over hæderen følger der 5.000 kroner med prisen, om LBS Staal vandt i opløb med to andre nominerede virksomheder, Go!Communication og Thorupstrand Fiskehus.
LBS Staal A/S drives af Preben Lausten og Lasse Have Nielsen, og det var 2. år i træk, at virksomheden var nomineret til titlen, fordi de har formået at videreudvikle deres i forvejen meget succesfulde virksomhed.
I et presset marked har de via en udpræget dialogbaseret kundetilgang øget deres indtjening betragteligt uden at det er på bekostning af medarbejdertrivslen.

Portræt af LBS Staal A/S
I 2017 realiserede Lasse Have Nielsen og Preben Laustsen drømmen om en fælles virksomhed.
Begge er oprindelig uddannede smede, og deres samarbejde startede i en Støvring-virksomhed i 2004, da Preben ansatte Lasse til en stilling som sælger og programmør. På et tidspunkt besluttede de at starte selvstændig virksomhed, og de rette lokaliteter viste sig at ligge på Hjulmagervej 11 i Pandrup.

Kemien betyder meget
Siden starten er værkstedsarealet udvidet betydeligt, og det samme gjaldt medarbejderstaben, der hurtigt voksede fra fire til omtrent det tredobbelte. Alle er håndplukkede, for kemien betyder alt for det gode arbejdsfællesskab, og derfor deltager medarbejderne ofte ved nyansættelser. 
– Det er ganske vist ikke aktuelt lige nu. Indtil for nylig var vi 15, men på grund af Coronaen har vi desværre måttet afskedige fire gode folk. Det var trist, for her i firmaet er vi ikke kun kolleger, vi er også gode venner alle sammen. Under normale omstændigheder dyrker vi også fællesskabet med ægtefæller til sommerfester og julearrangementer, så ikke alt går op i arbejde, forklarer Lasse.

LBS Staal – det betyder navnet
Bogstaverne står ikke for personnavne, men dækker virksomhedens kerneopgaver, laserskæring, bukning og svejsning fortrinsvis i rustfrit stål.
LBS Staal er underleverandør til en lang række virksomheder, bl.a. indenfor fiskeindustrien og fødevareindustrien i øvrigt.
Pladevalsning, gevindskæring og glasblæsning af stål og aluminium er nogle af de øvrige kompetencer, som LBS tilbyder. Og kunderne er overalt i Danmark og mange norske leverandører til fiskeindustrien.

Laserskærer
Centralt i værkstedshallen står ”hjertet i virksomheden”, den computerstyrede laserskærer, der udskærer huller, mønstre og konturer i stål – og aluminiumsplader i flere forskellige tykkelser. Andre maskiner bukker kanter eller svejser alt efter opgavens omfang.
– Kvalitet og leveringstid er vores styrke og medvirker til at fastholde kundekredsen, som er stærkt afhængige af os, bl.a. ved påbegyndelsen af nye opgaver. Rygtet om, at vi leverer et godt stykke arbejde, betyder, at vi løbende får nye kunder, og vi har ikke behov for at deltage i messer og lignende for at reklamere for os selv.
På kontoret ser vi det synlige tegn på, at LBS også var indstillet til prisen i 2019, og det oplever virksomhedens ejere som et skulderklap.
– Under hele processen har vi haft stor glæde af kommunens erhvervskonsulent, Flemming Jensen, og så har vi også en flexjobber, der hjælper i kantinen og med at pakke, og det er også en hjælp, vi sætter pris på, slutter Lasse.

Nomineret som Årets Iværksætter anno 2020
LBS Stål er nomineret til titlen som årets iværksætter i Jammerbugten for 2. år i træk fordi de har formået at videreudvikle deres i forvejen meget succesfulde virksomhed. I et presset marked har de via en udpræget dialogbaseret kundetilgang øget deres indtjening betragteligt uden, at det er på bekostning af medarbejdertrivslen.