Men det er ikke med forretningens gode vilje

– Regeringen giver dispensation fra Lukkeloven og har givet alle dagligvarebutikker – også de større – mulighed for at holde ekstra åbent to dage i påsken, nemlig på helligdagene skærtorsdag og påskesøndag kl. 10 til 17.
Og det har blandt andre Meny i Aabybro tænkt sig at gøre.
Men det er ikke med forretningens gode vilje.

Bør holde fri
– Vi synes, at personalet burde have haft lov til at holde påskeferie i stedet for at skulle på arbejde på helligdage. De oplever i denne her tid et stort pres på grund af Corona, hvor de hver dag møder mange mennesker ansigt til ansigt, siger Vagn Tidselbak, Meny.
– Personalet burde have lov til at holde fri, understreger han.

Uenighed i branchen
Dansk Supermarked har efterspurgt muligheden for at holde åbent alle fire helligdage i påsken, men både Coop og Dagrofa, som Meny hører under, var i mod at åbne nogle af dagene.
Det endte så med, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) gennemførte et kompromis med åben skærtorsdag og påskesøndag.

Svært at styre
Ministerens begrundelse er, at det giver større mulighed til at handle på forskellige tidspunkter og dermed kortere køer og mindre smitteeksponering.
– Men vi kan jo ikke styre, hvilken dag kunderne vælger at besøge vore butik. Vi gør alt, hvad vi kan med handsker, håndsprit, skærme ved kassen og afstandsstreger på gulvet, siger Vagn Tidselbak.