Siden Mesterslagteren i Saltum måtte lukke midt i august på grund af en brand, så har både indehaver Mette Nysted Christensen og kunder utålmodig gået og ventet på, at forretningen igen kunne åbne.
(Foto: Mette Nysted Christensen flankeret af sine nye elever, datteren Sissel og Andreas)

Ny flot butik
Og det sker tirsdag 2. februar, hvor Mette Nysted Christensen kan byde sin kunder og gæster velkommen til en total nyrenoveret og moderne forretning, der er blevet sat i stand fra inderst til yderst.
Butikslokalet er blevet udvidet og indretningen vendt, ligesom Mesterslagteren har fået nyt køle- og fryserum, hvilket giver plads et nyt pølsemageri, ligesom Mesterslagteren har fået en ovn til de helstegte pattegrise.
– I den første uge efter åbningen skal vi lige vænne os til de nye lokaler. Derefter kommer der en masse gode åbningstilbud, lover en glad Mette Nysted Christensen.

Utålmodig venten
– Det bliver så dejligt at åbne igen. Jeg har længe gået som en kat om den varme grød. Det er jo mærkeligt ikke at være i butikken, når nu jeg har haft den i 16 år. Men samtidig har jeg det sidste halve år også fundet ud af, at man skal være bedre ved sig selv, fortæller Mette Nysted Christensen.
– Men det har været meget mærkeligt bare at gå.

En stille jul
Hun har i den lange ventetid fået mange henvendelser fra kunder, der både har efterspurgt den præmierede leverpostej samt Mesterslagterens rullepølse og mange andre pålægs- og kødvarer.
– Folk har skrevet til mig for at høre, hvornår de kan bestille og købe igen. Og det har været underligt slet ikke at skulle lave noget til jul, hvor vi generelt plejer at have meget travlt, siger Mette Nysted Christensen.

4. generation går i lære
Når hun åbner butikken igen, ske det selvfølgelig med assistance fra Trine, og så er der kommet to nye elever.
Det er Andreas Nygaard Kragbæk, der er i slagterlærer, og så datteren Sissel, der er i lære i delikatesse.
– Så det er 4. generation, der begynder. Det er dejligt, fortæller en stolt Mette Nysted Christensen.