Lørdag 29. august blev årets DGI Ungleder i hele Nordjylland kåret, og det skete med en overraskelse i pausen af 2. divisionskampen mellem Jammerbugt FC og Sfb-Oure FA på Sparekassen Vendsyssel Arena.

Hæder til ung frivillig
Her fik Nicolai Schiønning Esholm Jensen, der til daglig er målmandstræner og -assistent i Jetsmark IF, overrakt hæderen og prisen af Nanna Hald fra DGI Nordjyllands bestyrelse.
Med æren følger også 10.000 kroner til Nicolais klub, men formand for Jetsmark IF, Bøje Lundtoft, bekendtgjorde straks, at pengene skulle Nicolai selvfølgelig selv have.

Særligt engageret
Prisen gives til unge frivillige, som har været særligt engagerede i foreningslivet, som f.eks. ledere, trænere, undervisere, udvalgsmedlemmer eller lignende – og til nogen, som har vist særlig vilje og gejst.
Nicolai været tilknyttet Jetsmark IF som målmandstræner og -assistent siden sommeren 2017.
I 2019 har han haft ansvaret for de yngste målmænd i klubben og har bl.a. stået for planlægning og afvikling af træningspas.
Han er kendt for at sige sine meninger under klubmøder med erfarne og ældre trænere og ikke mindst for at gå forrest i det frivillige arbejde.
Derfor blev han i november også kåret som Året Ungleder i Jammerbugt, hvilket førte han til finalefeltet i kampen om at blive Årets Ungleder i hele Nordjylland.

Fakta om Årets Ungleder

  • Hver kommune i Nordjylland kårer hvert år en ”Årets Ungleder” i de respektive kommuner. Med prisen følger 2.500 kr. til den unge selv, men derudover er vinderen i hver kommune også med i finalefeltet om at blive Årets DGI Ungleder i hele Nordjylland – og i år kommer vinderen i hele Nordjylland altså fra Jetsmark IF.
  • Prisen er et samarbejde mellem de nordjyske kommuner, DGI Nordjylland samt Spar Nord Fonden.
  • Prisen var 10.000 kr. som blev overrakt til foreningen, som de så selv vælger, hvordan de bruger – eventuelt til arbejde med unge i foreningen
  • Unglederprisen er normalt en del af DGI Nordjyllands årsmøde, men grundet coronatider og forsamlingsforbud, så vil de i år ikke være en del af årsmødet. Derfor gjorde DHI Nordjylland noget ekstra ud af at komme ud og overraske Nicolai.