Niels og Mette Vendelbo startede Nordjysk Fodboldgolf på Engvej ved Nørhalne for 13 år siden og har længe ønsket os et tiltag der kan kombineres med fodboldgolf.
Det sidste års tid har Mette arbejdet med at skabe et kreativt værksted, i november blev det en realitet, nemlig Mik & Mak, som er en lille cafe, hvor der er mulighed for at komme og male på keramik. 

Teknikken afprøvet
Det har været en lang proces, da der ikke findes forhandlere af keramik og maling i Danmark.
Det bliver købt ind i udlandet. Mette har været på online kurser hen over vinteren og glæder sig til at komme afsted, på fysiske kurser i udlandet, når corona tillader det.
– Vi har købt et stort udvalg af keramik, alt fra kopper, tallerkner, skåle, kander, fade og forskellige figurer, som især børnene er glade for. Der er noget for enhver smag. Malingen findes i alle regnbuens farver og mere til, fortæller Mette Vendelbo.
Mette og familiens to piger Ida og Stinne, har afprøve teknikker.
I cafeen er der masser af eksempler og ideer til, hvad der kan males. Vi har bl.a. brugt tandbørster, barberskum, vatpinde, og sæbebobler til at male med, så det er kun fantasien der sætter grænser.

Kreativ start
Mik og Mak har fået en svær start pga. Corona og nedlukning.
– Vi har tænkt kreativt og lavede derfor et koncept der hedder ”hent selv keramik” som helt konkret betyder, at kunderne bestiller keramik og maling på vores hjemmeside. Vi pakker alt de skal bruge af pensler, svampe og vejledning. Så kan vores kunder sidde hjemme i sikkerhed og male, derefter indlevere til os.
– Vi har erfaret at det fungeret rigtig godt og er superglade for at mange har valgt at afprøve dette. Vi glæder os dog rigtig meget til at, vores kunder nu igen kan sidde hos os, da vi derved bedre kan vejlede, få en dialog og og guide dem, når de maler. Og vi fortsætter med ”hent selv keramik” selvom vi nu holder åben igen, forklarer Mette Vendelbo.

Processen
Når kunderne har booket og ankommer, vælger de et stykke keramik som de gerne vil male.
– Vi hjælper og vejleder og har alt det de skal bruge af pensler, svampe mm. til at dekorere med. Når ”kunstværket” er færdigt, skal det tørre, så glaserer og brænder vi keramikken. Hele processen tager 3-5 dage, så efter en lille uges tid kan vores gæsters afhente deres mesterværker.
Da Mette har Mik og Mak ved siden af sit arbejde som sundhedsplejerske, vil der primært være åben i aften og weekender.
– Vi håber at se en masse vennegrupper, familier, polterabend, firmature osv. Jeg holder også åben på enkelte hverdagen, der håber vi at kunne tiltrække mødregrupper, institutioner og bedsteforældre med børnebørn.

Kreative sider
Både Mette og familiens to piger er meget kreative, på hver sin måde, med at indrette, sy, strikke, male og lave blomster og juledekorationer.
– Vi har sammen indrettet et lokale i et ældre hus der tilhører fodboldgolf, fra huset er der udkik ud over fodboldgolfbanen og den dejlige natur. Vi håber at kunne give vores kunder en oplevelse af ro, fordybelse og afslapning, når de kommer hos os. Vi oplever at mange lige skal lande, sidde lidt, hygge og kigge sig lidt omkring.
– Vi har hørt flere sige ”jeg er ikke kreativ og kan ikke male”, men det er dejligt at opleve, når kreativiteten alligevel indfinder sig, og kunderne sidder helt stille og fordybet med at male og dekorere deres keramik.
Alle kan være med, om det er venindehygge, kærestetur, polterabend, babyshower, firmaarrangementer, familietur eller alt mulig andet.