Det er med både stolthed og spænding, at Nordjysk Elite Speedway ser frem til onsdag 21. april, hvor klubbens første match i det bedste danske speedway-række, Metal Speedway Ligaen, venter på udebane mod Grindsted. Og ugen efter – 28. april – den første match på egen bane.
Dermed er klubben fra Brovst tilbage blandt de førende klubber efter mere end 10 års pause.
Og når du siger Brovst, siger du også drømmekage og speedway – og straks efter Hans Nielsen, der i dag er dansk landstræner.

Hører til i toppen
– Nordjyske Elite Speedway hører til i toppen af dansk speedway. Brovst Speedway Club har jo tidligere i mange år været foregangsklub, og vi oplever stor opbakning fra både de unge kørere, sponsorer og Jammerbugt Kommune, siger Allan Thomsen formand for Nordjysk Elite Speedway, der udspringer af den traditionsrige Brovst Speedway Club.
Fremgangen i den nordjyske klub kan også tydelig ses af de store investeringer, der gennem årene er foretaget i anlægget på Over Søen 12 med ny ryttergård, nyt beskyttende hegn rundt om banen i form af airfence samt renoveret klubhus og omklædningsfaciliteter – og ikke mindst nye sponsor-koncepter.

Første træning
Som optakt til den kommende match var de danske kørere også samlet til træning tirsdag aften 13. april på anlægget.
– På grund af Corona har det ikke været mulig at mødes tidligere, men nu lykkes det, fortæller holdleder Thomas Ramskov.
– Vi skal både have en hårdt træning og rystes lidt sammen, så vi også får lidt teambuilding, siger han.
Det giver også holdlederen mulighed for at se, hvordan de danske kørere står over for hinanden, og hvordan formen er efter en hel sæson uden løb.
– De har heldigvis været flittige til at løbe og cykle, og de glemmer aldrig at køre speedway. Men det handler om de hel små marginaler, så de skal have skarpheden ved startsnoren tilbage, fortæller Thomas Ramskov, som samtidig roser Nordjysk Elite Speedway til at gå efter at have lokale kørere på holdet.
Han er tidligere holdleder for Silkeborg Speedway Club og har også en baggrund i Holstebro Speedway Club, hvor Thomas Ramskov tidligere var assistent for Erik Villadsen, nuværende holdleder for Brovst i 1. division.

Holdet skal udtages
Thomas Ramskov er positiv i forhold til Nordjysk Elite Speedways chancer i den første match ude mod Grindsted.
– De har jo været bundhold de seneste sæsoner, men de har også dygtige profiler, siger Thomas Ramskov.
Han har endnu ikke fundet alle 5 kørere til sit hold, og her var tirsdagens træning med til at give at give fingerpeg:
Derimod er de to udlændinge på holdet på plads.
Det er italienske Paco Castagna og finske Timo Lahti, og finnen kører rigtig stærkt for tiden.
De danske kørere, der kæmper om de resterende pladser på holdet er:

  • Thomas Jørgensen
  • Jonas Brøndum Andersen
  • Mikkel Brøndum Andersen
  • Claus Vissing
  • Tobias V. Thomsen
  • Lasse Pørtner

Og – lige en gang til – for Nordjysk Elite Speedway er der endnu en stor matchdag i vente, når den første hjemmebanematch bliver kørt 28. april.