På et møde torsdag morgen 19. november blev Mogens Chr. Gade sammen med de øvrige 6 nordjyske borgmestre på et virtuelt møde med sundhedsminister Magnus Heunicke orienteret om, at nedlukningen af de 7 nordjyske kommuner fjernes hen over weekenden.

Fremgangsmåden
– Vi har endnu ikke fået oplyst præcist, hvordan det vil komme til at foregå, men du kan allerede nu tage til Aalborg med god samvittighed, og restaurationerne får mulighed for at åbne fra i morgen (fredag, red.) klokken 12, siger Mogens Chr. Gade.
– Men vi vil senere fået officielt brev om det, siger han.

Dog oplyser sundhedsministeriet allerede nu selv følgende

Hovedparten af lempelserne vil være gældende fra 19. november.
Der er følgende undtagelser:

  • åbning af kollektiv trafik træder i kraft 20. november
  • åbning af kultur- og fritidsliv træder i kraft 20. november
  • muligheder for forsamlinger træder i kraft 20. november
  • åbning af restauranter, barer mv. træder i kraft 20. november
  • For videregående uddannelser, dagtilbud, grundskoler, kost- og efterskoler samt for ungdoms- og voksenuddannelser ophæves de særlige tiltag i de syv kommuner fra mandag 23. november.


Sund fornuft
– Det er en beslutning båret af sund fornuft og bundet op på, at der er fagligt belæg til at lukke op, som vi hele tiden har peget på. Der har aldrig været cluster 5 i Jammerbugt, alle mink er aflivet og vores smittetryk er faldet dramatisk, pointerer borgmesteren.

Glædelig melding
Han har allerede fået mange meldinger fra borgere, som gælder sig over beslutningen fra de centrale myndigheder.
– Nu får vi chancen for at leve som resten af Danmark og kan tage på arbejde i Aalborg med god samvittighed, og de unge kan tage på deres uddannelsesinstitutioner i Aalborg, siger Mogens Chr. Gade.

Bliv testet
Men samtidig opfodrer han til fortsat at blive testet og tage del i den nuværende masse-test i kommunen.
– Coronaen er jo ikke gået væk. Vi skal stadig passe på for at bevare det lave smittetryk. Vi skal undgå at mødes med for mange, holde afstand og spritte af. Der skal blot en lille glød til, at det kan eksplodere igen.