Mens brugere og personale til DGI Huset i Aabybro tæller ned til, at huset atter må genåbne, så er der ved at blive etableret et nyt byrum ude foran hovedindgangen.
Her skal etableres en plads med forskellige motionsredskaber samt klatrestativer, motionscykler og andre udfordringer for alle.

Til gavn for hele byen

– Det bliver til gavn og glæde for ikke alene brugerne af DGI Huset, men for hele byen, fortæller Palle Strandgaard på vegne af DGI Huset.
I foråret 2019 blev der med kommunens mellemkomst midlertidigt anlagt et byrum i samme område til børn og unge.
Det skete for at afprøve mulighederne for at bruge byens rum bedre, og det er de gode erfaringer fra det halvanden måned lange midlertidige forsøg, der nu fører til et permanent nyt byrum midt i Aabybro.

En oversigt over det færdige projekt.


Udføres i etaper

Siden forsøget har DGI Huset nemlig arbejdet på at udnytte forpladsen bedre med et permanent sted, hvor man kan udfolde sig.
– Vi håber at være klar til 6. maj, hvor vi efter den nuværende plan for genåbning også må åbne DGI Huset, siger Palle Strandgaard om projektet, som udføres i etaper.
Det nye anlæg betyder også, at cykelstien føres uden om, og det er kommunens plan, at stien på sigt skal gå videre til Aabybro Centret.

Arbejdet er i fuld gang. Privatfoto