I anledning af at lørdag 4. september er Øllets Dag, så inviterer øl-butikken Ølsmageren på Gjøl på en Beerwalk i den flotte natur på Gjøl mellem klokken 11 og 14.
– Vi skal ud at se noget af Gjøls smukke natur og samtidig smage på nogle rigtig gode øl. Jeg vil gerne vise, at øl ikke bare er øl. Man skal ikke regne med, at man bare kommer til at smage seks forskellige slags pilsner, men i stedet kommer vi rundt i forskellige stilarter og får en ide om, hvad øl også er, fortæller Ølsmageren, Jesper Mørkholt, der også vil åbne øl med – ikke en officers sabel – men sin særlige økse.

Masser af sorter
Han har nu i 2,5 år haft sin ølbutik på Limfjordsgade på Gjøl, og både popularitet og kendskab til butikken, der forhandler alskens forskellige ølsorter bliver bare med at stige og stige.
Beerwalken starter ved butikken, og så går man via asfalt- og grusveje mod øst for at går ned til kanten af Limfjorden og følge vandkanten til Gjøl Havn, så man skal være godt gående og have ordentligt fodtøj på.
På havnen vil der blive præsenteret øl samt en lækker sandwich fra Gjøl Kro, inden det går tilbage til butikken som afslutning på den cirka fem kilometer lange tur.
– En af øllene vil nok udfordre mange. Det er en belgisk vildgæret øl, som er der dyreste i butikken, siger Jesper Mørkholt om øllen til 300 kroner flasken.
Han har ofte oplevet, at han har fundet øl, som faldt i rigtig god smag hos kvinder, der ellers ikke kunne lide øl.
Men hvis man ikke er til øl, er det også muligt at vælge sodavand eller saft på turen til en billigere pris.
Der er tilmelding på telefon, eller hos Ølsmagerens Facebookside.