Hvad skal der ske med midtbyen

– Torsdag 13. februar mødes repræsentanter for Jammerbugt Kommune, Pandrup Kaas Handel & Erhverv samt Pandrup Borgerforening for at tage fat på en proces, der skal munde ud i en centerplan for Pandrup midtby.
Ud over forvaltning så er kommunen repræsenteret ved formand for teknik- og miljø, Jens Chr. Golding (S) samt borgmester Mogens Chr. Gade (V).

Begynder i Pandrup
– Det er vedtaget i budgetforlig 2020, at vi ligesom i Aabybro skal have en centerplan for de øvrige hovedbyer Brovst, Fjerritslev og Pandrup. Og vi begynder i Pandrup, fordi vi har fået en henvendelse fra byens handelsforening, siger Mogens Chr. Gade.
– Vi skal se på mulighederne for at give handelslivet et løft ligesom i Aabybro, så der kommer liv i tomme butikslokaler, siger han.

Pandrup har i dag et godt handelsliv, og det skal fastholdes. Foto: Vores Jammerbugt

Boligselskab kan være nøglen
Og en af tankerne kan være at kopiere fremgangsmåden fra Aabybro, nemlig at indgå et samarbejde med et boligselskab, der er klar til at opføre almene boliger som et led i en centerplan.
– Det kan ofte være en løftestang. Kommunen er klar til at hjælpe, og nu skal vi mødes for at tale om, hvad udfordringen er, og hvordan vi kan løse den, siger Mogens Chr. Gade.

Vestkystcentret vil uden tvivl komme på dagsordenen. Foto: Vores Jammerbugt

Nye tanker om midtbyen
Formand for Pandrup Kaas Handel & erhverv, Anders Sølvkær, mener, det er en rigtig god ide at få lagt en plan.
– Der er nogle indikationer på, at vi skal tænke byens centrum i en anden retning, hvis vi skal opretholde vores fine handelsliv. Vi skal have en plan, så vi kan optimere og fastholde handlen og undgå de kedelige midtbyer med butiksdød, som man ser nogle steder, siger han.