I forbindelse med genåbningen af Nattelivet har Nordjyllands Politi oplevet en markant stigning i antallet af lomme- og tasketyverier i Aalborg, og de finder særligt sted i og ved Jomfru Ane Gade.

Forskellige måder
Desuden advarer politiet mod tyvene og gør opmærksom på 3 metoder, som er meget brugt af lommetyvene.
Tricktyve er professionelle og bruger forskellige metoder til at stjæle værdigenstande. Det er både mænd og kvinder, og de arbejder ofte flere sammen, hvor den ene afleder din opmærksomhed, f. eks ved at spørge dig om noget, mens den anden stjæler dit betalingskort, pung eller taske.

Papirtricket
En tricktyv bruger et stykke papir som et bykort eller et A4-papir med tekst til at dække over en genstand.
Det kan eksempelvis være en mobil på et cafébord. Mens tricktyven afleder opmærksomheden med papiret, bliver mobilen stjålet.

Dansetyven
Dansetyven afleder opmærksomheden fra tyveriet ved at ”danse” med sine ofre og går ofte efter personer med synlige værdigenstande, som fralistes under ”dansen”. 
Dansetyvene begynder nogle gange med at give en ”high five” eller beder ofret tage et billede, inden de bruger dansetricket. I nogle tilfælde udgiver de sig for at være flaskesamlere for at komme tættere på folk, der f. eks. sidder i parker.

Den klassiske lommetyv
Lommetyven stjæler fra din taske eller jakkelomme, når du er uopmærksom.
Det er ofte ved travle steder, hvor mange mennesker er samlet. 

Råb op, hvis du bliver udsat for tyveri.
Tiltræk dig opmærksomhed, så andre ser, hvad der foregår. Det kan skræmme tyven væk.
Hvis du ser et igangværende tyveri, så ring til politiet
 Læg gerne mærke til, hvordan tyven ser ud, så du kan beskrive ham/hende over for politiet. Et detaljeret signalement er vigtigt for politiet. 

Stor stigning
I september modtog Nordjyllands Politi 25 anmeldelser om lomme- og tasketyverier, mens tallet i tidsrummet fra 1. til 19. oktober var oppe på 40.
Det er hovedsageligt smartphones, der bliver stjålet, men også punge. Derfor opfordrer Nordjyllands Politi til, at man lægger sine værdigenstande i inderlommen og går med sin taske på armen.