– Saltum Skole har netop gennemgået en gennemgribende renovering for 11,8 millioner kroner, men der er kommet et ønske om også at få totalrenoveret nogle toiletter, fordi der er store lugtgener fra et ældre urinal på herretoilettet.

Mangler pengene
Men en totalrenovering at toiletterne vil koste yderligere 600.000 kroner, fordi det vil kræve, at der skal fjernes asbest.
Og de penge har Børne- og Familieudvalget ikke til rådighed, oplyser udvalgsformand Ulla Flintholm (V).
I stedet skal der sættes ind mod lugtgenerne ved at opsætte en væg fra gulv til loft foran urinalerne på herretoilettet.

Lys og venlig
– Der blev først afsat 10 millioner kroner til renovering af Saltum Skole, og beløbet blev senere øget til 11,8 millioner kroner, og en total renovering af toiletterne var på det tidspunkt ikke et prioriteret ønske fra skolen, siger Ulla Flintholm.
– Jeg har været på rundvisning på Saltum Skole, og den står nu skarpt og flot. Lys og venlig nærmest som en helt anden skole, siger Ulla Flintholm.
Men hun understreger, at løsningen for toiletterne skal sikre, at lugtgenerne forsvinder.
Derudover udskifter Ejendomscenteret udskifter et vindue, som trænger til udskiftning, ligesom det udfører øvrige småreparationer, som er blevet påpeget.