Der er masser af oplevelser på Aabybro Mejeri, hvor butikken og Privaten Iscafé er velbesøgt, men mejerist N. H. Lindhardt har efterhånden også fået samlet en lang række andre oplevelser til gæster og kunder.

Bunker, veteranbil og havnen
Der er Energisøjlen, bunkeren fra 2. Verdenskrig, Ryå Havn og havnefront samt åen i sig selv. Der er det nye store vægmaleri om mejeriets og familiens historie samt de stillestående køer.
Der er også veteranbilerne som Ice One, Krone 5 og Big Ice samt de mandage aftener, hvor op mod 70 veteranbiler lægger vejen forbi Aabybro Mejeri.
Og nu er der også en flyvemaskine placeret ved siden af Privaten.

Propelflyet på plads ved mejeriet. Foto: Vores Jammerbugt

En drøm om en helikopter
– Min mor har altid drømt om at få en helikopter. Derfor har vi også altid en helikopter på besøg, når vi har Isens Dag. Jeg har været på jagt efter en helikopter i nu nogle år, men ikke rigtig kunnet finde den rette, fortæller N. H. Lindhardt.
I stedet blev det til flyveren, en 4 personers Rally, købt af en god ven fra Rolls Royce Klubben, som beholdt motoren til et hans andre fartøjer.
– Vi har i forvejen en havnefront. Nu har vi også en airport, griner N.H. Lindhardt.

Ved Jorden at blive
Flyet er døbt OY Ice, da OY fortæller, at det er dansk, og på bunkeren kommer der et skilt med Ryå Airport op.
Alle instrumenter fungerer og lyser op i flyveren, og mejeristen har en tanke om, at der nok kommer mere lys på OY Ice.
– Vi har fløjet en del i det her i sommer, og knægtene er lidt lune på at tage certifikat, men det skal jeg ikke, understreger N.H. Lindhardt.
– Ved Jorden at blive, tjener sig bedst.

Instrumenterne fungerer stadig. Foto: Vores Jammerbugt

En god sæson
Ligesom mange andre virksomheder har mejeriet og iscafeen haft nogle stille måneder i marts, april og maj, men siden har der været utrolig travlt.
Både med leverancer til fester og konfirmationer samt besøg af turister og fastboende.
Turister er også kommet forbi via vandvejen eller i autocamper, da der er tre pladser til medlemmer af Pintrip konceptet.
– Vi har været glade for sæsonen, konstaterer N.H. Lindhardt.
Nu holder Privaten Iscafé åbent i weekenden frem til efterårsferien, mens mejeributikken holder åbent hele året fra kl. 8 til 17, dog lørdag til kl. 13, med salg af alle typer is, energitætte is, islagkager som også kan bestilles, samt et bredt udvalg af oste.

Captain Iceman og vafler i vinduet for hver træf. Foto: Vores Jammerbugt