Efter nytår åbner Sundhedsstyrelsen for et elektronisk bookingsystem for særlige målgrupper, der bliver tilbudt vaccination.
Systemet vil kun være åbent for de personer, der har fået et brev om tilbud om vaccination, oplyser styrelsen  i en pressemeddelelse.

Book en tid
Når du får tilbudt vaccination mod COVID-19, vil du samtidig få information om, hvornår du kan blive vaccineret, og hvis du selv skal bestille tid til vaccinationen, vil du få at vide, hvordan det foregår.
– Når det er din tur til at få en vaccination, går du ind og booker tid på vacciner.dk. Den er styret centralt og åbner kun for personer, der har et af de cpr-numre, der nu tilbydes vaccination. Vaccination bliver foretaget på et af de regionale vaccinationscentre. Når du har fået din første vaccination, reserverer systemet plads til stik nummer to, som skal foretages 21-28 dage efter, siger Søren Brostrøm.

Prioriteret rækkefølge
I dag bliver de første i Danmark vaccineret mod COVID-19. Den allerførste sending er knap 10.000 doser, og derfor har styrelsen i dag prioriteret at vaccinere beboere på plejehjem og andre ældre i risiko for alvorligt forløb af COVID-19, samt udvalgt frontpersonale i sundhedsvæsenet og i ældreplejen.
I takt med flere leverancer af vacciner, vil tilbuddet blive udvidet til flere risikogrupper, og i løbet af 2021 vil alle få et tilbud om at blive gratis vaccineret mod COVID-19.

Hvor skal du vaccineres
Sundhedsstyrelsen er i dialog med både kommuner og regioner om den kommende udrulning af vaccinationen.
Regionerne opretter vaccinationscentre rundt omkring i landet, hvor de fleste borgere vil kunne blive vaccineret.
I Region Nordjylland vil der i første omgang blive vaccineret på det kommunale plejehjem Birkebo i Aalborg Kommune. Umiddelbart herefter vil der starte vaccination på Aalborg Universitetshospital Syd samt i Thisted og Regionshospital Nordjylland i Hjørring.
Rækkefølgen for hvilke plejehjem, der får tilbudt vaccinen, prioriteres efter kommunernes smittetryk samt plejehjemmenes størrelse og de enkelte plejehjems parathed, oplyser Jan Nybo, chef for regionens COVID-19 vaccineindsats.